Ethereum

Gensler heeft afgezien van het labelen van Ethereum als handelsartikel

Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, heeft onlangs afgezien van het labelen van Ethereum (ETH) als handelsartikel. In plaats daarvan koos hij ervoor om Bitcoin (BTC) te labelen als een non-security. In een interview met Jim Cramer van CNBC zei hij het volgende:

“Sommigen, zoals bitcoin – en dat is de enige, Jim, ik ga zeggen, want ik ga niet praten over een van deze tokens, mijn voorgangers en anderen hebben gezegd: ze zijn een handelswaar.”

Hij verklaarde dat Bitcoin en een groot aantal andere tokens deel uitmaken van een zeer speculatieve activaklassen. Daaraan voegde hij toe dat sommige financiële crypto-activa de belangrijkste kenmerken hebben van een security. Volgens hem hoopt het publiek namelijk op een rendement van hun inzet. Hij zei:

“Op dit moment heb je honderden, zo niet duizenden, van deze crypto-tokens die de basiskenmerken hebben om geld in te zamelen bij het publiek, en een groep ondernemers te hebben die je misschien op je show hebt, die zegt: ‘Kom hier, ik heb een goed idee voor je. En dat is oké in Amerika als je je aan de wetten houdt, en we hebben helaas veel projecten die niet aan de regels voldoen.”

Voorstanders van Ethereum hopen in de tussentijd mensen voor hun zaak te winnen wanneer het protocol verandert in Proof-of-Stake (PoS). In augustus zou deze fusie kunnen plaatsvinden en de voorstanders hopen dan ook dat het label van een energie-intensief protocol dan komt te vervallen. Nieuwe onzekerheid over de regelgevingen kunnen echter een terugslag betekenen voor de voorstanders van ETH.

Nog steeds onduidelijkheden hoe Ethereum en andere cryptocurrencies worden geclassificeerd

De SEC is namelijk nog steeds van plan op de nieuwe activaklasse te reguleren op basis van een wet die teruggaat tot de jaren dertig van de vorige eeuw. Volgens die wet moeten alle activa die als effecten worden geclassificeerd, voor de verkoop worden geregistreerd bij de SEC. Activa die als grondstoffen worden geclassificeerd, zijn in plaats daarvan onderworpen aan regulering door de Commodity Futures Trading Commission, die toezicht houdt op financiële producten zoals derivaten.

Een gebruiker van Reddit plaatste onlangs een video waarin Gensler over ETH sprak toen hij waarschijnlijk nog geen voorzitter was van de SEC. In de video verwees Gensler naar de Howey-test, welke gebruikt is een historische zaak van het Hooggerechtshof uit de jaren 40. De test werd gebruikt om te bepalen of een transactie gekwalificeerd werd als een investeringscontract. Hij zei:

“Ik denk dat Ether, toen het in 2014 werd gedaan, deze test zou doorstaan. Als ik doorstaan zeg, betekent dat dat het een security is.’

Een andere gebruiker van Reddit beweerde dat de belangrijkste reden voor de opmerkingen voor Gensler, de Ripple-rechtszaak was. Er werd vermeld:

“Een van de belangrijkste argumenten in de XRP-rechtszaak zijn de uitrolmethoden en het tijdsbestek is vergelijkbaar met ETH in de periode dat SEC Ripple heeft aanklaagd. Gensler moet hier licht treden om Ripple niet meer munitie te geven dan ze al hebben. Daarom laat hij ETH nu buiten zijn opmerkingen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN