Ethereum is een stap dichterbij de migratie van proof of stake

Het Ethereum Improvement Proposal (EIP) 3675 is nu gelanceerd op GitHub. EIP-3675 bevat de migratie van proof of stake dat naar het netwerk komt, waardoor het ‘verouderde’ proof of work-algoritme uiteindelijk uitgefaseerd kan worden. Hoewel dit niet betekent dat de overstap naar proof of stake snel zal plaatsvinden, maar brengt het Ethereum-netwerk wél een stap dichter bij de overgang.

Consensusonderzoeker Mikhail Kalinin die een pull-verzoek voor de EIP-3675 op GitHub maakte, formaliseerde de ketenfusie voor de eerste keer ooit als een verbeteringsvoorstel. Het pull-verzoek is gedaan op donderdag 22 juli 2021.

Ethereum-ontwikkelaars blijven werken aan de samenvoeging van het mainnet van Ethereum met de reeds in gebruik zijnde Beacon Chain, wat de laatste stap zou zijn voor de overstap naar proof of stake.

Binance

De EIP-3675 is bedoeld om het toneel te vormen voor “The Merge”, dat zal worden besproken tijdens een kernbijeenkomst voor ontwikkelaars die op vrijdag 23 juli zal worden gehouden.

Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin heeft eerder al bevestigd dat de officiële overstap naar ETH 2.0 uitgesteld is. Eerst hadden ze namelijk verwacht dat de overgang veel korter zou duren dan momenteel wordt verwacht. Toen het project voor het eerst werd voorgesteld, dacht het team dat de overstap naar proof of stake slechts een jaar zou duren. Het blijkt echter een project te zijn dat zeker zes jaar zal gaan duren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!