Do Kwon gelooft nog steeds in de toekomst van Terra

Do Kwon, CEO van Terraform Labs, sprak gisteren in een interview met The Wall Street Journal zijn vertrouwen uit in de laatste inspanningen om de Terra-blockchain opnieuw op te bouwen na de ineenstorting van zijn voorganger in mei. Hij gaf aan dat hij “groot vertrouwen” heeft in het vermogen van het bedrijf om “nog sterker terug te bouwen” dan voorheen.

Het voorstel van Kwon om de Terra-blockchain opnieuw te lanceren en een nieuwe token te creëren, werd eind mei aangenomen na meerderheidsstemmingen onder houders van LUNA en UST. De stemmen maakten de weg vrij voor de creatie van de nieuwe blockchain genaamd Terra, terwijl de oude versie werd omgedoopt tot Terra Classic.

De neergang van Terra

Zoals eerder gemeld door CryptoBenelux, implodeerde het Terra-ecosysteem begin mei dramatisch, aangezien zowel de waarde van de UST-stablecoin als de oorspronkelijke crypticurrency van Terra, LUNA, sterk in waarde daalde. De resulterende marktchaos vond plaats te midden van bredere macro-economische onrust en vormde de basis voor de aanhoudende volatiliteit op de cryptomarkt van de afgelopen weken.

Na de ineenstorting werden Kwon en Terraform Labs getroffen door een class action-rechtszaak die hen beschuldigde van het verkopen van niet-geregistreerde effecten en het afleggen van valse verklaringen over de stabiliteit van de TerraUSD (UST) stablecoin en de munt LUNA. Andere verdachten die in de zaak worden genoemd, zijn Jump Crypto, Jump Trading en Three Arrows Capital.

Dit zijn echter niet de enige juridische problemen waarmee Kwon en zijn bedrijf mee geconfronteerd worden. Zo zijn de CEO en zijn bedrijf het onderwerp van een andere lopende rechtszaak in Zuid-Korea, waarbij aanklagers Terra-ontwikkelaars verbieden het land te verlaten. Tevens hebben sommigen in de cryptogemeenschap Kwon beschuldigd van het uitvoeren van een geavanceerde zwendel, zoals gerapporteerd door de WSJ.

Cory Klippstein, de CEO van Swan Bitcoin, hield ook geen blad voor zijn mond en noemde Kwon, zoals geciteerd door de WSJ, “een fraudeur”. Kwon verwierp die beschrijving echter en zei dat hij zelfverzekerde weddenschappen en uitspraken deed namens UST omdat hij “geloofde in zijn veerkracht en zijn waardevoorstel”. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Sindsdien heb ik deze weddenschappen verloren, maar mijn acties komen 100% overeen met mijn woorden. Er is een verschil tussen falen en frauderen.”