Zuid-Koreaanse autoriteiten onderzoeken Terraform Labs

Volgens een bericht van een lokaal nieuwsplatform zijn de Zuid-Koreaanse autoriteiten een volledig onderzoek gestart tegen de ontwikkelaars van Terra (LUNA). Tevens werd bekend dat het initiatief zal worden geleid door het Joint Financial and Securities Crime Investigation-team van het Seoul Southern District Prosecutors Office, beweren de lokale media.

Terraform Labs, het bedrijf achter de ontwikkeling van Terra, zullen worden onderzocht en gevraagd om relevante documenten en materialen in te leveren. De lokale media beweren dat Zuid-Koreaanse onderzoekers al in het bezit zijn van belangrijk bewijsmateriaal. Onder verwijzing naar een vermeende verklaring die in de beginfase van de cryptocurrency is vrijgegeven, lijken sommige medewerkers van Terraform Labs eerder al hun bezorgdheid te hebben geuit over een mogelijke LUNA-UST-crash.

Tevens werd aangegeven dat de cryptocurrency in zijn pilot ook al faalde, echter zou de CEO en mede-oprichter van het bedrijf Do Kwon hebben gepusht voor de lancering van LUNA en UST. Dit terwijl de grootste zorg nog steeds de duurzaamheid van het project was.

Bovendien beweren de lokale media dat de Zuid-Koreaanse autoriteiten mogelijke prijsmanipulatie onderzoeken en ook beurzen en hun noteringsproces zouden kunnen onderzoeken. Het onderzoek is gestart vanwege een vermeende toename van het aantal mensen dat klachten indient bij de Zuid-Koreaanse toezichthouder. Dit aantal ligt rond de 76, beweren de lokale nieuwsmedia. De klachten melden miljoenen dollars aan verliezen.

Zoals eerder bekend werd is het project echter doorgegaan met het lanceren van een nieuwe token. Velen hebben hun twijfels geuit over “New LUNA” en het project in het algemeen. Critici zijn van mening dat de crash een schaduw heeft geworpen rond de cryptocurrency, Terraform Labs en Do Kwon zelf.