Binance Nieuws

Terra zal deze vrijdag zijn nieuwe blockchain lanceren

De bestuursstemming om een ​​nieuwe Terra-blockchain te lanceren met nieuwe LUNA-tokens (en geen algoritmische stablecoin) is succesvol afgerond. Dit betekent dat het plan van Do Kwon om het Terra-ecosysteem nieuw leven in te blazen werkelijkheid lijkt te worden. Tevens werd bekend dat de nieuwe blockchain deze vrijdag al gelanceerd zal worden.

Het voorstel van de mede-oprichter en CEO van Terraform Labs om een ​​nieuwe Terra-blockchain te lanceren, werd woensdag goedgekeurd tijdens een bestuursstemming. 65,5% van de totale stemmen stemden voor het voorstel, terwijl slechts 13,2% van de stemmen er sterk tegen was en “nee met veto” stemden.

De stap komt als reactie op Terra’s ineenstorting van $40 miljard die eerder deze maand plaatsvond. Het revivalplan, ingediend door Kwon en ondersteund door Terraform Labs en de Terra Builder Alliance, suggereert het creëren van een nieuwe blockchain met een nieuwe LUNA-token. In tegenstelling tot het originele Terra-netwerk, wordt de nieuwe munt niet gekoppeld aan een algoritmische stablecoin. Volgens het voorstel zal het Terra gaan heten, terwijl de bestaande keten die naar nul is gecrasht, wordt hernoemd tot Terra Classic.

Het goedgekeurde voorstel is bedoeld om Terra-investeerders tegemoet te komen door de nieuwe LUNA-tokens – op basis van een vaste distributie – uit te delen aan degenen die LUNA en UST hadden voor en tijdens de crash van Terra. Volgens het geschetste distributieplan zal 30% van het nieuwe LUNA-aanbod worden gecontroleerd door ingezette governance, waarbij 10% naar ecosysteemontwikkelaars gaat. De resterende 70% wordt gedropt naar LUNA-, UST- en aUST-houders. aUST vertegenwoordigt UST-tokens die zijn ingezet in Anchor Protocol, het uitleenproduct van Terraform Labs.

In de tussentijd wordt Kwon, die zich de afgelopen twee weken heeft gericht op het nieuw leven inblazen van het ecosysteem, naar verluidt geconfronteerd met een fraudezaak van ontevreden investeerders. Tevens voeren Zuid-Koreaanse aanklagers naar verluidt ook onderzoeken uit met betrekking tot het uitvoeren van een vermeende Ponzi-scheme. Daarnaast werd bekend dat Zuid-Koreaanse politie beurzen verzocht heeft om de fondsen van de Luna Foundation Guard te bevriezen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN