Gemeenschap vraagt om gevangenisstraf voor de oprichter van Terra (LUNA), Do Kwon

Gisteren werd het nieuws bekend dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) naar verluidt ontdekt heeft dat de oprichter van Terra (LUNA) en TerraUSD (UST), ook wel bekend als Do Kwon, maandelijks $80 miljoen naar verschillende portemonnee-adressen verstuurde voor vermeende ‘bedrijfskosten’.

De SEC merkte op dat Kwon een paar maanden voor de ineenstorting van de zustertokens van Terraform Labs met de opnames van $80 miljoen begon. Deze activiteit wordt als verdacht beschouwd en houdt verband met het witwassen van geld. De $80 miljoen vloeide naar tientallen cryptocurrency-portefeuilles, maar volgens een belangrijke Terra-medewerker, die een informant was bij de SEC, had Kwon geen officiële betaling van Terraform ontvangen.

In reactie op dit nieuws, zei de Nederlandse cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe dat de oprichter van Terraform Labs gevangenisstraf verdient. Hij vergeleek Do Kwon dan ook met de fraudeur Bernie Madoff, die gevangen werd gezet na het uitvoeren van een Ponzi-scheme. Hij tweette het volgende:

“Het feit dat Do Kwon 80 miljoen dollar naar zijn eigen portemonnee heeft gestuurd. Eerlijk gezegd verdient hij de gevangenisstraf. Veel investeerders hebben veel geld verloren en hij gaat gewoon weg met een grote hoop geld. Zelfs Madoff ging naar de gevangenis. Hij [Do Kwon] verdient het ook.”

Ook Twitter-gebruiker DaisiObanla was het met Van de Poppe eens. Volgens DaisiObanla wil hij het nieuws horen dat Kwon is veroordeeld tot 150 jaar gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating. Bovendien stemde ook voetballer Nicolas Boulay in met dit statement en schreef dat de Terra-manager “de toorn van de gemeenschap moet voelen”. DiasiObanla zei het volgende:

Naast de Amerikaanse autoriteiten, zijn de autoriteiten in Zuid-Korea ook begonnen met het onderzoeken van Terraform Labs en zijn werknemers voor een vermeende verduistering van Bitcoin (BTC). Met medewerking van een cryptocurrency-beurs konden de autoriteiten de betreffende tegoeden bevriezen. Het onderzoek werd gestart nadat de politie een tip had gekregen van een informant die bij het bedrijf werkte.

Te midden van het Terra-debacle onthulde de regerende partij van Zuid-Korea plannen om een ​​digitale activacommissie te vormen die de waakhond van de cryptomarkt zal worden. De organisatie zal beleid opstellen en toezicht houden op de industrie voorafgaand aan de vorming van een overheidsinstantie die zich toelegt op crypto.