Chainlink integreert met Moonbeam om Price Feeds te leveren

Chainlink (LINK), het gedecentraliseerde Oracle-netwerk, heeft zijn Price Feeds geïntegreerd met Moonbeam, wat een smart contract-parachain op Polkadot (DOT) is. Hierdoor kunnen gegevens aan ontwikkelaars op het platform worden verstrekt.

Het team van Chainlink merkte op dat door live te gaan op Moonbeam, diegenen die binnen het platform bouwen, toegang hebben tot prijsinformatie dat is samengesteld en verzameld uit vele exchanges. Hierdoor kunnen ontwikkelaars van gedecentraliseerde financiële applicaties prijsnauwkeurigheid brengen in hun applicaties.

Derek Yoo, de oprichter van Moonbeam, zei dat de toegang tot off-chain activaprijzen veel toepassingen heeft in DeFi. Toch is de weerstand tegen aanvallen en manipulatie in prijsgegevens moeilijk te bereiken. Yoo is echter van mening dat Chainlink het probleem kan oplossen en ontwikkelaars van DeFi kan helpen op het platform. Hij zei het volgende:

“Deze Chainlink-integratie is een van de laatste integraties die nodig zijn om een ​​volledige set bouwstenen te bieden aan Moonbeam DeFi-ontwikkelaars.”


Een executive bij Chainlink, Niki Ariyasinghe, gaf zijn steun aan ontwikkelaars op Moonbeam. Hij benadrukte namelijk dat de integratie Polkadot-ontwikkelaars in staat zal stellen nieuwe use-cases te creëren in onderling verbonden DeFi-platforms.

Vorige week kwam de geüpdate roadmap van LINK naar buiten. Hierin stond onder andere dat LINK-staking zal worden opgenomen in Chainlink Economics 2.0 van het project. Door dit nieuws steeg de prijs van LINK naar een niveau vlak onder de $10, wat een stijging betekende van ruim 40%. De prijs heeft het bullish momentum echter niet kunnen volhouden aangezien er de afgelopen dagen een sterk bearish sentiment heerste in de crypto-markt. Op het moment van schrijven is de prijs van LINK dan ook terug naar $6,46.

Chainlink staat bekent om de vele integraties die het met andere platformen en bedrijven heeft. Vorige heeft Chainlink namelijk zowel Chainlink Keepers als Chainlink Verifiable Random Function (VRF) naar het Avalanche (AVAX) netwerk gebracht. Deze integratie biedt geautomatiseerde smart contracts en een geverifieerde generator voor willekeurige getallen aan DApps die bovenop Avalanche zijn gebouwd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!