Chainlink krijgt staking, LINK stijgt meer dan 10%

Chainlink heeft de roadmap vernieuwd met een groot aantal netwerkfuncties, inclusief staking. Dit heeft een positieve impact gehad op de prijs van LINK aangezien het token met meer dan 12% steeg naar een hoogtepunt van $9. Er bestaat een grote kans dat LINK het bearish sentiment kan veranderen in een bullish sentiment.

Het debuut van staking van het Oracle-token met live prijsfeed heeft geleid tot opwinding onder de holders. Dinsdag werd de aankondiging gedaan op Twitter, waarbij er wordt gerefereerd aan het begin van Chainlink Economics 2.0, wat een platform is ontworpen voor langetermijnbeveiliging en duurzaamheid van Oracle-netwerken. Met deze ontwikkeling wil het project nog veel meer bereiken, naast het belonen van gebruikers voor het vergrendelen van hun tokens. Het blogbericht luidde:

“Staking introduceert een ander krachtig stimulerings- en boetemechanisme voor Chainlink-knooppunten om consistent nauwkeurige Oracle-rapporten te genereren en deze tijdig op specifieke bestemmingen te bezorgen.”

“Staking maakt deel uit van een grotere, diepgaande benadering van Chainlink-beveiliging die al een groot aantal andere belangrijke waarborgen biedt, waaronder decentralisatie, cryptografie, impliciete prikkels, toekomstige vergoedingen en modulaire herconfigureerbaarheid”

De prijs van Chainlink maakte een reversal mee na het gedeelde nieuws. De prijs steeg namelijk van het support-level van $7,4 naar een hoogtepunt van $9. Dit kwam na een consolidatieperiode tussen de $6,4 en $7,4. Momenteel is er echter een kleine correctie bezig, dat de prijs naar $8,4 heeft geduwd. Na de correctie zullen de bulls waarschijnlijk hun pijlen richten om de level van $10 en $12 aan te vallen.

Op basis van dezelfde grafiek had de opwaartse trend de mogelijkheid om door te gaan in volgende sessies. De voortschrijdende gemiddelde convergentie-divergentie (MACD) versterkte het bullish-verhaal door hoger binnen de positieve regio te bewegen.

Toch bestaat er ook een kans dat het token er niet in slaagt om boven de $9 uit te komen. In dit scenario zal de prijs lager zoeken naar nieuw momentum. Beleggers kunnen hier ook hun steentje in bijdragen door vroeg winst te nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!