Bitcoin koers volgt aandelenmarkt en dreigt verder te dalen

De correlatie van Bitcoin (BTC) met de aandelenmarkt is het afgelopen jaar gestegen. Wat langzaam begon, is de afgelopen maanden snel opgevoerd om de hoogste correlatiepunten in de geregistreerde geschiedenis van de koningsmunt te bereiken. Toen eenmaal dit hoogtepunt bereikt werd, werd verwacht dat beide markten van elkaar zouden gaan loskoppelen. Dit was echter niet het geval. Zelfs door de daling van de cryptomarkt, is de correlatie met aandelen alleen maar sterker geworden.

De redenen achter de daling

Er zijn veel dingen die zijn toegeschreven aan de oorzaak van het dalende sentiment in de cryptomarkt. Met munten zoals Bitcoin die het dieptepunt van twee jaar hebben bereikt, is de markt in paniek en momenteel wordt er met de vingers gewezen naar de vermoedelijke insolventie van Celsius Network als de meest recente boosdoener. Terugkijkend is er echter een sterke correlatie tussen de bewegingen van de Bitcoin koers en die van de algehele cryptomarkt.

Een blik op de aandelenmarkt laat zien dat toen de marktcorrelaties laag waren, de aandelenmarkt aan het herstellen was. Evenzo is een daling van de aandelenmarkt nu geëvenaard door de crash in de prijs van Bitcoin. Hoewel werd verwacht dat deze structuur zou veranderen, laten de huidige gebeurtenissen zien dat de correlatie mogelijk nog langer aanhoudt dan verwacht.

De Amerikaanse CPI-cijfers van afgelopen vrijdag waren uitgekomen op 8,6%. De verwachtingen waren gesteld op 8,4%. Als zodanig schokte dit de markt tot in de kern. Wat volgde was een duik in zowel de NASDAQ als de S&P 500, en een blik op de Bitcoin-grafiek toont aan dat het digitale activum een ​​vergelijkbare beweging geregistreerd heeft.

Toch gaat niet alle schuld naar de aandelenmarkt. Hoewel het misschien de trigger was, hebben andere gebeurtenissen bijgedragen aan de belemmering die volgde. Vooral de Celsius-geruchten en het uitleenplatform dat opnames en overboekingen stopte, wekte grote angst rond insolventie op. Tevens hebben we natuurlijk het hele drama gehad met betrekking tot Terra (LUNA) en TerraUSD (UST).

FOMC-vergadering doemt op over markt

De FOMC-vergadering staat gepland voor woensdag. Opnieuw zal de Amerikaanse Federal Reserve een aantal belangrijke beslissingen nemen met betrekking tot de aandelenmarkt. Door de hoge inflatie was de 2-year T-note al boven de 3% gestegen.

Met de bijeenkomst verwachten beleggers dat er twee dingen zullen volgen; meer correlatie van BTC met de aandelenmarkt en meer volatiliteit. Dit zou waarschijnlijk betekenen dat zowel de aandelenmarkten als Bitcoin meer zullen dalen. Dit weerspiegelt de stijging van de T-note-percentages.

Aangezien de Fed een begin heeft gemaakt met de afbouw van de balans, omvat dit ook de nieuwe kwantitatieve verkrapping in een poging om de liquiditeit in de markt weg te nemen. Dit stelt de markten bloot aan het risico van verdere daling als deze liquiditeit wordt weggezogen.

Door deze combinatie van alle verstoringen, de angst voor insolventie en het negatieve sentiment dat zich onder beleggers verspreidt, wordt beleggers geadviseerd zich voor te bereiden op het ergste.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!