Amerikaanse senator stelt dat Terra-investeerders wellicht opgelicht zijn

De Republikeinse senator Pat Toomey uit Pennsylvania, Verenigde Staten, heeft recentelijk in een interview met Barron’s aangegeven dat investeerders van Ethereum-uitdager Terra (LUNA) en zijn algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) mogelijk zijn opgelicht nadat beide cryptoprojecten eerder deze maand ingestort zijn.

In het interview zei Toomey dat het onderliggende mechanisme dat is ontworpen om TerraUSD gekoppeld te houden aan de Amerikaanse dollar, mogelijk verkeerd is voorgesteld aan handelaren, omdat het uiteindelijk zijn ondergang heeft veroorzaakt. Hij gaf het volgende aan:

“Het mechanisme om de waarde [van UST] te verzekeren was zeer dubieus, maar daar wilden mensen over speculeren. Er werd hen een enorm rendement beloofd. Misschien heb je een argument voor fraude. Misschien gaven mensen een verkeerde voorstelling van de aard van dit dier.”

TerraUSD is ontworpen om zijn koppeling te behouden met behulp van algoritmen in plaats van door enorme reserves aan contanten en schulden, en zou nieuwe LUNA genereren als deze ooit zou destabiliseren. Nadat handelaren echter massaal hadden verkocht, leverde het mechanisme uiteindelijk maar liefst 6,5 biljoen LUNA op – waardoor zowel de waarde van Terra als UST door hyperinflatie naar een historisch dieptepunt werd gebracht. Voorheen waren er slechts honderden miljoenen LUNA-tokens in omloop.

Toomey, die in april een soepel regelgevend kader voor niet-algoritmische stablecoins zoals Binance USD (BUSD), USD Coin (USDC) en Tether (USDT) voorstelde, zei echter dat beleggers niet moeten worden beschermd tegen speculatieve risico’s door de regering. Hij zei het onderstaande:

“Mensen verliezen voortdurend geld aan grondstoffen en aan speculatie. Ik denk niet dat het de taak van de overheid is om ze tegen zichzelf te beschermen.”

Gisteren werd bekend dat de bestuursstemming om een ​​nieuwe Terra-blockchain te lanceren met nieuwe LUNA-tokens (en geen algoritmische stablecoin) succesvol afgerond was. Dit betekent dat het plan van Do Kwon om het Terra-ecosysteem nieuw leven in te blazen werkelijkheid lijkt te worden. Tevens werd bekend dat de nieuwe blockchain deze vrijdag al gelanceerd zal worden.