Cryptocurrencies

Bitcoin koers kan verder dalen tot $8.000, aldus CEO Guggenheim Partners

De oprichter van de wereldwijde investeringsbank Guggenheim Partners, Scott Minerd, heeft in een interview met Andrew Ross Sorkin van CNBC – tijdens het bijwonen van het World Economic Forum in Davos, Zwitserland – aangegeven dat hij verwacht dat de Bitcoin koers de komende tijd zal blijven dalen nu het herhaaldelijk is bezweken op een belangrijk ondersteuningsniveau. Hij gaf aan dat de koers van de koningsmunt zelfs onder de $10.000 kan dalen als het geen ondersteuning kan vinden bij $30.000. Hij gaf het volgende aan:

“Het is meer een symptoom, het is als de kanarie in de kolenmijn. We zien crypto instorten zoals het is, ik denk dat het verder gaat dalen. Als ik kijk naar Bitcoin, waarvan de technische aspecten beter zijn dan wat dan ook, als we consequent onder de $30.000 blijven, dan is $8.000 de ultieme bodem.”

De CEO voegde eraan toe dat in het kielzog van de Fed die de rente verhoogt, er druk zal worden uitgeoefend op de algehele crypto-industrie, die volgens hem veel waardeloze projecten heeft. Hij gaf echter wel aan dat crypto de toekomst is. Hij zei het onderstaande:

“Ik denk dat we veel meer ruimte hebben aan de onderkant, vooral nu de Fed restrictief is. En laten we eerlijk zijn, de meeste van deze valuta’s zijn geen valuta, ze zijn rommel. De meerderheid van crypto is rotzooi [maar] er zullen overlevenden zijn en crypto is de toekomst.”

Minerd legde vervolgens uit dat hij er niet eens zeker van is dat de twee leidende cryptocurrencies, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), uiteindelijk zullen zegevieren, net zoals niemand de uiteindelijke winnaar kon voorspellen tijdens de internetbusiness-rage die meer dan twee decennia geleden begon:

“Ik denk dat Ethereum en Bitcoin zullen overleven, maar ik denk niet dat we de dominante speler in crypto nog hebben gezien.

Dit is als de internetbubbel. We zouden het hebben over hoe Yahoo! en America Online (AOL) waren de grote winnaars. We konden je niet vertellen of Amazon of Pets.com de winnaar zou worden.

We hadden nog geen Google. America Online, de inbelservice is overleden, dus ik denk niet dat we het juiste prototype voor crypto hebben.”

Minerd besloot door zijn scepsis te uiten over het feit dat bestaande cryptocurrencies in staat zijn om aan de traditionele verwachtingen van een investeringsklasse te voldoen. Hij gaf aan dat hij wacht op een toekomstige technologische ontwikkeling om uiteindelijk te leveren wat nodig is voor de reputatie en waarde van de industrie:

“De definitie van valuta is dat het een waardeopslag, een ruilmiddel en een rekeneenheid is. Geen van deze dingen gaat momenteel op. Ze slagen niet eens op één basis.

Technologie zal komen en er zal een punt zijn waarop je een ecosysteem kunt creëren waar we deze dingen daadwerkelijk voor transactiedoeleinden kunnen gebruiken en mensen zich comfortabel voelen dat ze hun waarde behouden.

Stablecoins zijn een interessante poging daartoe, maar eerlijk gezegd, als we het tegen een vaste koers gaan inwisselen, zoals een valutabord, dan wordt het gereguleerd als valuta.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN