Shiba Inu nieuws

Shiba Inu (SHIB) op één na populairste munt in Europa

2021 kunnen we wel zien als het jaar van de opkomst van NFT’s, metaverse en meme-cryptocurrencies, zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB). Deze twee laatstgenoemde digitale activa hebben enorme winsten geboekt in 2021, wat de rivaliteit tussen de twee heeft vergroot. Hoewel Shiba Inu een stuk nieuwer is dan Dogecoin, en gelanceerd is als een zogenoemde Dogecoin-killer, blijft DOGE dapper vechten in de rivaliteit. Uit een nieuw onderzoek blijkt echter dat SHIB een stuk populairder is in Europa dan DOGE.

Britse investeerders willen Shiba Inu

Er is een nieuwe Google Trends-studie naar voren gekomen waaruit blijkt dat Europese investeerders meer naar Shiba Inu kijken dan naar Dogecoin. Het rapport dat is gepubliceerd door askgamblers.com analyseert gegevens die zijn verzameld door Google Trends over de periode van een jaar en heeft daarmee een lijst samengesteld van de meest populaire cryptocurrencies onder beleggers in 21 landen.

Volgens de studie was het aantal zoekopdrachten naar Shiba Inu in de regio het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen. Beleggers in het o.a. VK, een van de 21 onderzochte landen, gaven de voorkeur aan de meme-cryptocurrency boven Bitcoin (BTC) als het ging om de zoekvolumes. Het kwam als beste uit de bus, niet alleen in het VK, maar ook in zes andere Europese landen. Deze omvatten Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Oekraïne, Italië en Rusland. Hiermee is SHIB naar voren gekomen als de op één na populairste cryptocurrency in Europa.

Dit plaatste Shiba Inu voor op concurrent Dogecoin, die was geplaatst op de vijfde plaats op deze lijst, achter grotere cryptocurrencies Ethereum (ETH) en Cardano (ADA).

Dogecoin populairder in de V.S.

Ondanks dat Shiba Inu Dogecoin versloeg in termen van populariteit onder Europese investeerders, betekent dit niet dat het bovenaan elke lijst staat. Elders in de wereld blijft Dogecoin nog steeds populairder dan zijn directe concurrent. Uit een onderzoek bleek namelijk dat de Verenigde Staten een vruchtbare voedingsbodem geweest zijn voor DOGE. Terwijl Shiba Inu de leidende cryptocurrency was in zeven van de 50 staten, had Dogecoin 23 staten veroverd waarin het de meest populaire munt was geworden.

In termen van prijs hebben beide altcoins echter enorme dalingen geleden ten opzichte van hun hoogste punt ooit. Dogecoin is 80,97% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit op 8 mei van $0,74. Terwijl Shiba Inu 73,37% is gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit op 28 oktober van $0.00008.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN