Blockchain-technologie zal “Wall Street volledig revolutioneren”, aldus Jan van Eck

Jan van Eck – Chief Executive Officer van de wereldwijde investeringsmanager VanEck – heeft in een recent interview aangegeven dat hij gelooft dat de cryptocurrency-industrie haar vooruitgang zal voortzetten, terwijl blockchain-technologie “Wall Street volledig zal revolutioneren”. Dit zal echter niet zo snel gebeuren omdat het constante samenwerking met regelgevers vereist, voegde hij eraan toe.

Jan van Eck merkte in het interview op dat deze transformatie enige tijd kan duren, aangezien toezichthouders elke stap in de ruimte goed moeten keuren. Hij ging tevens in op de non-fungible token (NFT) -ruimte en noemde het een “fenomeen”. Hij zei het volgende:

“Het lijkt erop dat blockchaintechnologie Wall Street volledig zal revolutioneren. De enige reden waarom het zo lang duurt, zijn de regelgevers. Het hele NFT-fenomeen, ik bedoel, ik ben onder de indruk van alle technologie. Dat is positief.”

De CEO zei dat hij hoopte dat de overwegend cryptovriendelijke houding van sommige Europese landen de industrie een nieuwe impuls zal geven. De enige uitzondering is volgens hem het Verenigd Koninkrijk, waar de autoriteiten geen voorstander zijn van digitale activa:

“Duitsland is crypto-vriendelijk. Zwitserland. Het continent is, verbazingwekkend genoeg, erg crypto-vriendelijk. Het VK. Het is, weet je, het is een beetje zwart of wit. Het is heel negatief.”

Ondanks de bashing opmerkingen van de Bank of England (BoE) door de jaren heen, sprak de Britse minister van Financiën – Rishi Sunak – onlangs positivisme uit tegenover de crypto-industrie. Hij wil met name dat zijn land een “wereldwijde hub” wordt voor digitale activa. Sunak vroeg de Koninklijke Munt ook om een ​​NFT te maken.

In het recente interview heeft Jan van Eck tevens zijn teleurstelling onthuld over de afwijzing vanuit de Amerikaanse SEC voor de eerder ingediende spot Bitcoin ETF van VanEck. Er is volgens hem geen samenwerking geweest tussen de financiële toezichthouder en zijn bedrijf en hij denkt dat dit in de nabije toekomst niet zal veranderen:

“De toezichthouders hebben een besluit genomen. Ze willen het niet weten totdat de jurisdictie is opgehelderd. Er is vorig jaar niets gebeurd – nul – behalve handhavend optreden. En dit jaar gaat er niets gebeuren. En ik wed dat er volgend jaar niets gebeurt. Ik bedoel, in dit tempo wint niets aan snelheid.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!