Bitcoin, Ethereum en drie altcoins zagen enorme instroom van kapitaal, aldus CoinShares

De toonaangevende beheerder van digitale activa, bekend als CoinShares, heeft in een recentelijk rapport aangegeven dat geopolitieke risico’s institutionele crypto-investeerders uit Noord-Amerika er niet van weerhouden hun posities uit te breiden. Het gaf aan dat beleggingsproducten voor digitale activa vorige week een instroom van meer dan $125 miljoen genoten.

“Beleggingsproducten in digitale activa zagen vorige week een instroom van in totaal $127 miljoen, een stijging ten opzichte van de vorige week, wat suggereert dat investeerders digitale activa blijven steunen ondanks recente geopolitieke gebeurtenissen.”

Volgens het rapport zag de toonaangevende cryptocurrency volgens marktkapitalisatie Bitcoin (BTC) de grootste instroom sinds december 2021. Het gaf het volgende hierover aan:

“Bitcoin zag vorige week een instroom van in totaal $95 miljoen, de grootste enkele wekelijkse instroom sinds begin december 2021, en heeft nu zeven opeenvolgende weken van instroom gezien.”

Het ging verder met aangeven dat altcoins Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA) en XRP een instroom van respectievelijk $25 miljoen, $0,4 miljoen, $0,9 miljoen en $0,4 miljoen hebben gezien. Tevens ondergingen multi-asset beleggingsproducten een soortgelijk lot:

“Multi-asset (meerdere munten) beleggingsproducten bleven de instroom zien die vorige week in totaal $6,8 miljoen bedroeg. Multi-asset heeft op relatieve basis de meeste instroom gehad tot nu toe, in totaal $104 miljoen…”

Het rapport gaf aan dat de meeste instroom van institutionele beleggingen afkomstig was uit Noord-Amerika, waardoor de uitstroom in Europa teniet werd gedaan:

“Het positieve sentiment was gecentreerd in Noord-Amerika met een instroom van in totaal $150 miljoen versus een uitstroom in Europa van in totaal $24 miljoen.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!