Wat is Windmill (WMT)?

In het afgelopen decennium zijn er steeds meer mensen die kiezen om bewuster te leven. Hiertoe behoort ook het bewuster omgaan met het milieu en klimaat. Elk persoon of bedrijf heeft wel een bepaald initiatief om te helpen voor een beter leefomgeving. Binnen de crypto-industrie is er de afgelopen tijd veel kritiek geweest op het milieuaspect van het proof-of-work algoritme van Bitcoin (BTC). Daarnaast zijn er veel mensen positief gestemd over Cardano (ADA), vanwege het lage energieverbruik van de blockchain. De initiatieven van de Cardano Foundation hebben er ook voor gezorgd dat het de naam heeft verkregen van de milieuvriendelijke blockchain. Het milieuvriendelijke aspect kan een belangrijke reden zijn voor een persoon om de keuze te maken voor een investering. Vorig jaar heeft Elon Musk namelijk, CEO van Tesla, om deze reden de betaalmogelijkheid van BTC voor Tesla-auto’s verwijderd.

Als duurzaam investeren ook voor jou een belangrijk aspect is, dan is het nieuwe Nederlandse project, Windmill (WMT), iets voor jou! In deze review wordt het project onder de loep genomen en de belangrijkste aspecten uitgewerkt.

Wat is de use case van Windmill (WMT)

Met WMT wordt er een makkelijke optie geboden aan de klanten om initiatief te nemen op het gebied van milieuvriendelijkheid. Door WMT aan te schaffen worden er namelijk bomen gepland om de uitstoot van CO2 te reduceren. De gemiddelde uitstoot van een persoon is namelijk ongeveer 4,4 ton per jaar. Volgens de International Energy Agency (IEA) zijn er 50 bomen van normale grootte nodig om deze uitstoot te verwerken. Dit komt neer op ongeveer 220 geplante bomen om een heel leven CO2 neutraal te leven.

Bron: Federal Ministry for the Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety

Voor elke 100 euro van WMT dat wordt gekocht of verkocht worden er gemiddeld 4 jonge bomen gepland. Als een gemiddeld gezin, bestaande uit 2 volwassenen en 2 kinderen, 1.700 euro besteed aan WMT per maand, dan zullen er 68 bomen per maand worden gepland. Dit zou betekenen dat een gezin binnen 13 maanden CO2 neutraal is voor de rest van hun leven. Voor meer informatie, ga naar https://vimeo.com/577523872

De achtergrond van Windmill

Het Windmill-project is begonnen in februari 2021 en heeft het project officieel gelanceerd in december 2021. Binnen een paar maanden is de eerste milestone van 1.000 geplante bomen in Afrika al bereikt. Momenteel is het Windmill-team bezig om het NFT-platform en de ECO-marketplace af te ronden en te lanceren. Meer informatie daarover verder in deze review. Het team van Windmill heeft grote ambities en wil snel de massa overtuigen van hun project. In de nabije toekomst wil het team media-aandacht verkrijgen en globale marketing oppakken. Ook kunnen er investeringen worden verwacht van grote maatschappijen en listings op exchanges.

Wat zijn de kernwaarden?

Het team van Windmill gelooft in het feit dat een grote organisatie behoefte heeft aan sterke kernwaarden om duurzaam te blijven op de lange termijn. Voor Windmill zijn de volgende vijf kernwaarden van toepassing:

  • 1) Eerlijkheid: Het team van Windmill is van mening dat de wereld behoefte heeft aan meer eerlijkheid. Daarom zullen zij altijd eerlijk zijn bij interne- en externe aangelegenheden. Het principe van behandel een ander zoals jij zelf ook behandeld wil worden staat hierbij centraal.
  • 2) Diversiteit: Windmill gelooft daarnaast dat een globale, getalenteerde staf kan bijdragen aan het succes van het project en de organisatorische ontwikkeling. Dit aspect blijft centraal staan zodra de organisatie groter wordt.
  • 3) Consistentie: Windmill heeft de ambitie altijd consistent te blijven in de aanpak dat het project heeft. Dit betreft de omgang met het team, maar ook de omgang met de gemeenschap en de partners. Het team staat daarnaast altijd open voor feedback, nieuwe ideeën en tegenstrijdige meningen om op deze manier te ontwikkelen waar- en op welke manier dat nodig is.
  • 4) Efficiëntie: Windmill gelooft dat organisatorische efficiëntie een sleutelaspect is van succes. Dit willen zij bereiken door veel aspecten over te laten aan geautomatiseerde processen. Windmill is er echter wel van bewust dat niet alle processen kunnen worden geautomatiseerd en dat deze soms een verkeerd beeld kunnen schetsen. Door constant methodologisch en strategisch te werk te gaan zorgt Windmill ervoor dat belangrijke beslissingen niet overhaast genomen worden.
  • 5) Groen-bewust: De laatste kernwaarde spreekt voor zich. Het Windmill-project staat geheel in teken van ecologisch bewustzijn.

Wat zijn de tokenomics van WMT?

WMT heeft een totale supply van 10 miljard tokens. Alle tokens zullen uiteindelijk live gaan voor het publiek, waarbij er geen tokens zullen worden geburned. Daarnaast wordt 10% van het totaal gehouden door het team, wat neerkomt op 1 miljard tokens. Deze 10% is strikt bedoeld voor marketingdoeleinden en tokenontwikkelingen. Daarnaast zullen er in de toekomst giveaways worden betaald vanuit deze 10% van het team.

De totale fee van het token staat op 8%, waarvan 3% wordt gebruikt voor het planten van bomen. 2% wordt in rekening gebracht voor de marketing wallet en de herdistributie van Busd-tokens voor holders. De overige 1% wordt gebruikt voor de Liquidity Pool (LP).

Op het moment van schrijven wordt WMT verhandelt voor een prijs van $0,0022. De zelf gerapporteerde circulating supply is 700 miljoen tokens. Dit betekent dat het project nog een low-cap is met een marktkapitalisatie van $1,6 miljoen. WMT heeft een all-time high van $0,0024 gezet op 20 januari 2022 en een all-time low van $0,00085 gezet op 20 januari 2022. Het token is te verkrijgen op Pancakeswap tegen Wrapped BNB (WBNB). Daarnaast is op de website van Windmill zelf het token te verkrijgen via de gedecentraliseerde exchange (DEX).

Marketplace en NFT-platform

In maart komt de eerste merchandise van Windmill online op de eigen website van de marketplace. Nadat de merchandise geplaatst is, kan iedereen zich aanmelden om een winkel te starten op het platform. De categorieën van de aangeboden goederen zijn: Beauty products, herenkleding, dameskleding, horloges, herensieraden, damessieraden, designermeubels en kunst. Mocht je interesse hebben in de merchandise of wil je zelf verkopen, ga dan naar https://www.windmill-eco-market.com/public/home/index

Binnenkort komt ook het NFT-platform van Windmill uit. Dit platform is gekoppeld aan het Windmill-token waardoor de NFT’s op een duurzame manier kunnen worden uitgebracht. Momenteel staat de dividenden nog gekoppeld aan BUsd, maar zal ook in de nabije toekomst worden gekoppeld aan WMT. Voor meer informatie, ga naar http://www.windmilldigital.studio/

Windmill heeft de ambitie om op een gedecentraliseerde- en duurzame manier het betaalsysteem van Nederland te worden. Als dit zou worden gerealiseerd, dan zit er een enorme groeipotentie in het project. Ook als er naar de roadmap wordt gekeken, kan er worden geconcludeerd dat WMT een mooie weg omhoog staat te wachten.

De Roadmap van Windmill

Momenteel heeft het team van Windmill al flink wat aspecten van de roadmap voltooid. Het WMT-token is inmiddels uitgegeven en de bijbehorende tokenomics zijn inmiddels bekend. Daarnaast zijn de eerste bomen geplant en staat het whitepaper online. Eerder in het artikel werd al gesproken over de marketplace en het NFT-platform, die in maart online zullen gaan. Daarnaast zal er in Q2 van 2022 de security audit van CERTIK (CTK) worden voltooid. Ook volgen er listings op CoinMarketCap en CoinGecko. Op Bitmart zal er ook tokenlisting komen, waardoor WMT voor het eerst op een centrale exchange (CEX) verkrijgbaar is. Het doel is om eind mei maar liefst 10.000 bomen te planten.

Hier blijft het echter niet bij. Eind augustus wil het project zelfs 100.000 bomen geplant hebben. Dit willen zij onder meer realiseren door een exchange listing op KuCoin of BitVavo te organiseren. Daarnaast zal het Windmill-team zich bezighouden met de ontwikkeling van de Virtual Pub in de metaverse. Ook is het plan om de marketing uit te breiden om momentum en aandacht te creëren voor het project.

Eind november wil WMT meer dan 500.000 bomen hebben geplant. Om dit te bereiken komt er een listing op Binance en zal er in New York een billboard van WMT komen. Daarnaast komt de Windmill Wallet online met Windmill Pay, waardoor er makkelijker kan worden betaald met WMT. Ook zal er dan een speciaal goede doel exchange platform worden ontwikkeld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!