Een review van de “peoples exchange”, KuCoin

KuCoin werd in september 2017 gelanceerd gebaseerd in de Seychelles, wat een eiland is in de Indische oceaan ten hoogte van het Afrikaanse land Kenia. In 2013 werd de crypto exchange gecreëerd en heeft het team jaren gestoken in het verbeteren van de technische architectuur van KuCoin. Dit heeft geresulteerd in de bijnaam “the peoples exchange” en een top vijf crypto exchange in 2021. Momenteel biedt KuCoin de volgende diensten aan: Spot trading, Margin trading, P2P fiat trading, Futures trading, Staking en Lending. Dit levert de exchange aan ruim acht miljoen gebruikers verspreidt over 207 landen en gebieden over de wereld. In deze review wordt “the peoples exchange” onder de loep genomen en alle sleutelaspecten van het platform besproken.

Account verificatie (KYC)

In het recente verleden is de markt van de cryptocurrencies veel in het nieuws geweest wegens beschuldigingen betreffende witwassen. Dit heeft tot de implementatie geleid van KYC, ofwel Know Your Customer. KuCoin heeft KYC echter al in 2018 toegevoegd in tegenstelling tot Binance, die 2021 pas KYC heeft ingevoerd. Hoewel KYC optioneel is, beperkt dit het opnamevolume. Kleine traders worden er niet door beïnvloed aangezien het maximale opnamevolume in 24 uur gelijk is aan 2 BTC. In vergelijking heeft Binance een maximaal opnamevolume van 0,06 BTC in 24 uur zonder KYC. Voor de retail investeerders is het KYC-protocol op KuCoin dus een interessante optie.

Een lage commissie

Een ander interessant aspect van KuCoin is de structuur van de commissie. Als trader kan je genieten van een standaardcommissie van 0,1%, welke op verschillende manieren te verlagen is. Zo is het aanbevolen om KuCoin tokens (KCS) te holden, waardoor de commissie in KCS wordt betaald met een korting van 20%. Daarnaast werkt KuCoin met VIP-levels welke van invloed zijn op de korting van de commissie. Door KCS te holden of het trading volume te vergroten zal je VIP-level stijgen en meer korting op de commissie genereren. Een trader met een spot volume van 2000 BTC per maand geniet van 0% commissie voor de maker en 0,7% voor de taker.

FIAT-diensten

KuCoin ondersteund momenteel meer dan 50 fiats, waaronder USD en EUR. De KuCoin Fiat Account, de P2P markt en crypto-to-fiat gateways van derde partijen zoals Simplex en Banxa zijn voorbeelden van de diensten die KuCoin levert binnen de fiat markt. Gebruikers in Europese landen kunnen het best kiezen voor het KuCoin Fiat Account vanwege de vriendelijkheid van het platform en een lagere commissie dan gemiddeld binnen deze industrie. Voor gebruikers uit India en Vietnam is het verstandig om de P2P markt te kiezen vanwege het commissievrij kopen- en verkopen.

Beveiliging & Support

Binnen de cryptomarkt is het niet ongebruikelijk dat er hackpogingen voorkomen en grote sommen met geld worden gestolen. Zo was dit ook het geval voor KuCoin toen er in 2020 ongeveer 285 miljoen dollar werd gestolen van het platform. Vanwege slim gebruik van blockchaintechnologie en nauwe samenwerkingen met andere exchanges en handhavingsinstellingen werd 84% van de gestolen tokens snel teruggevonden. De overige tokens werden vervolgens gedekt door het eigen vermogen van KuCoin en het verzekeringsfonds. Het snelle handelen en het vergoeden van de gestolen tokens heeft voor respect gezorgd onder de klanten van KuCoin. Vooralsnog is de hack in 2020 de enige hack die heeft plaatsgevonden op KuCoin. Momenteel wordt de beveiliging van het platform beschouwd op niveau van hedendaagse banken.

De gebruikers van KuCoin prijzen naast de beveiliging ook de klantenservice. Via een live chat of online ticket kunnen klanten 24/7 terecht bij de service. Het duurt niet lang voordat er een goed en duidelijk antwoord gegeven wordt en het platform beschikt zelfs over een lokale klantenservice die vragen kunnen beantwoorden in 19 verschillende talen.

Nog geen account op KuCoin? Meld je dan nu aan en ontvang tot $500 aan welkomstcadeaus! Klik hier om jezelf aan te melden!

De altcoin exchange

Voor de traders en holders die voornamelijk geïnteresseerd zijn in altcoins is KuCoin momenteel de beste optie. Dit komt doordat het platform over maar liefst 540 projecten ondersteund die samen bijna 1000 verschillende trading pairs hebben. Een substantieel aantal altcoins is zelfs voor het eerst op KuCoin gelaunched zoals BLOK, KDA, ZKT en MOVR. KuCoin heeft daarnaast een eigen launchpad (Spotlight) en een nieuw launchpool product (BurningDrop). De Spotlight dient als een initiële token distributie voor cryptoprojecten die in de opstartfase zitten. Gebruikers kunnen in een vroeg stadium investeren om vervolgens goede winsten te behalen. De gemiddelde return on investment (ROI) van de 14 Spotlight projecten is momenteel gelijk aan 27x. Polkadex en LUKSO zijn zelfs meer dan 100 keer over de kop gegaan. Hieronder is een figuur te zien van de ROI van deze Spotlight projecten.

Bron: HappyBlock

Een andere manier om vroeg bij nieuwe projecten te zijn is via de BurningDrop. Dit is een mechanisme waarbij de gebruiker een bepaald aantal crypto tokens vastzet voor een bepaalde periode en BurningDrop project tokens als beloning terugkrijgt. Tot nu toe heeft dit gezorgd voor een gemiddelde ROI van 3800%. In het figuur hieronder zijn de prestaties van BurningDrop tokens te zien.

Bron: HappyBlock

Passief inkomen en andere diensten op KuCoin

KuCoin ondersteund meerdere diensten die zowel voor beginner- als ervaren traders interessant zijn. Het platform beschikt over een P2P Lending dienst waar gebruikers crypto tokens kunnen uitlenen in ruil voor passief inkomen. Stablecoins zijn vooral populair onder de lenders en de meeste van deze coins geven een APR tussen de 10% en 30%. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van de Trading Bot, welke gratis te gebruiken is. Met deze bot kan er op een makkelijke manier een trading strategie worden vastgesteld en automatisch worden uitgevoerd. Voor beginners is het handig om de instelling van één van de andere 4 miljoen bots over te nemen en natuurlijk kan er zelf ook een bot worden gecreëerd. Momenteel zijn er vier verschillende strategieën beschikbaar namelijk: Spot Grid, DCA, Futures Grid en Smart Rebalance.

Voor de geavanceerde traders is margin trading en futures trading beschikbaar. Het Futures trading platform op KuCoin heeft meer dan drie miljoen gebruikers en bevat meer dan 70 coins met een hefboom tot 100x. Het Margin trading platform heeft momenteel twee miljoen gebruikers en heeft meer dan 50 coins met een hefboom tot 10x.

Social trading platform

In oktober 2021 is het eerste en grootste social trading platform gelanceerd op KuCoin. Het platform bestaat onder de naam KuCoin S en kan traders helpen een weg te vinden in een oceaan van informatie. Het kost tijd en moeite om juiste informatie te vinden waarop goede handelsbeslissingen ten grondslag liggen. Daarom heeft KuCoin S een informatie feed gecreëerd waar relevante informatie op een geordende manier wordt gepresenteerd die we gewend zijn van andere social medie platformen zoals Twitter en Instagram. Op KuCoin S zijn onder ander prijsdata, nieuwe listings, nieuws, sectorinformatie en trending coins te vinden. Door deze data te centraliseren naar een overzichtelijk platform kan dit bijdragen aan makkelijkere en accuratere beslissingen tijdens het traden. In het figuur hieronder is een voorbeeld te zien van hoe KuCoin S eruitziet.

Net zoals andere social media platformen kan op KuCoin S informatie worden gevolgd, geliked, gedeeld en kunnen er opmerkingen worden geplaatst. Door simpelweg een token of onderwerp te volgen stelt je in staat om gerelateerd nieuws voorgeschoteld te krijgen. Daarnaast kunnen de inzichten van anderen behulpzaam zijn en kan je andere gebruikers helpen met jouw eigen inzichten en meningen. Ook kan er vanuit KuCoin S makkelijk een token worden gekocht. Het trading proces is versimpeld en daardoor zijn het order book en andere order functies weggehaald. Met één druk op de knop kan er snel een beslissing worden genomen en een token worden gekocht of verkocht. Bovendien zijn bewezen trading strategieën beschikbaar op het platform.

Heb je nog geen account op KuCoin? Meld je dan nu aan en ontvang tot $500 aan welkomstcadeaus! Klik hier om jezelf aan te melden!

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!