Satodime – De crypto-valuta cadeaubon

Introductie

Crypto-valuta’s zijn trending, vooral onder 18-35-jarigen en steeds meer van jullie bezitten ze. Het virtuele karakter van deze valuta schrikt sommige mensen echter nog steeds af. Het is moeilijk om in iets te geloven als je het niet kunt aanraken, voelen, zoals je kunt met een bankbiljet of een munt.

De Belgische startup Satochip heeft zich over de zaak gebogen en biedt u zijn gloednieuwe product aan: Satodime; een smartcard die fysiek Bitcoins of andere crypto-valuta’s kan bevatten.

Satodime, de cryptocurrency giftcard

“Mijn moeder begreep crypto-valuta’s niet omdat ze ze niet kon aanraken” – legt Bastien, CBO van Satochip uit. “Daarom hebben we een smartcard ontworpen om crypto-valuta’s op een zeer veilige en zeer eenvoudig te gebruiken manier op te slaan”.

Satodime lijkt op een cadeaubon waarop je crypto-valuta’s fysiek kunt opslaan. De kaart kan van hand tot hand worden doorgegeven en de kaarthouder kan eenvoudig het saldo op de kaart controleren, evenals de status: vergrendeld of ontgrendeld.

“Wanneer de kaarthouder de crypto-valuta’s die erop zijn opgeslagen wil ophalen, heeft hij alleen een eenvoudige actie nodig om de kluis te ontgrendelen”, voegt het Satochip-team toe.

Bron: Satochip

Het huwelijk van de smartcard en cryptografie

Op basis van een smartcard, zoals uw bankkaart, kunt u met de Satodime-kaart virtuele kluizen maken. Elke kluis is gekoppeld aan een crypto-valuta wallet.

Om precies te zijn is de openbare informatie, zoals het wallet-adres, zichtbaar en toegankelijk voor de kaarthouder. Hij kan de cadeaubon dan zelf laden met crypto-valuta.

Gevoelige informatie, zoals de persoonlijke sleutel om geld op te halen, wordt verborgen voor de gebruiker en beschermd op de smartcard.

Om het geld op de kaart op te halen, hoeft u alleen de kluis te openen.

Onder de ondersteunde crypto-valuta’s vinden we Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en alle ERC-20-tokens.

Het perfecte cadeau

De toepassingen van een dergelijke kaart zijn talrijk:

  • Het fysiek uitwisselen van crypto-valuta’s, van hand tot hand;
  • Maak crypto-valuta’s nog toegankelijker;
  • Gebruik de kaart als koude opslag;
  • Bied crypto-valuta’s aan uw vrienden en familie;
  • Bewaar fysiek je favoriete NFT.

U kunt bijvoorbeeld de afbeelding van uw favoriete NFT op de kaart afdrukken en het bijbehorende token laden. Of bied een paar mili-Bitcoins aan voor de verjaardag van een geliefde.

Dit is het perfecte cadeau om aan je familie, vrienden of jezelf te geven. Bovendien is de Satodime-kaart aanpasbaar. Je kunt dus je fantasie de vrije loop laten om een unieke kaart te maken, die op jou lijkt.

Meer informatie op de officiële website van het project: https://satodime.io

Bron: Satochip

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!