Indrukwekkende ontwikkelingsactiviteiten op Solana

Afgelopen dinsdag sloot Solana (SOL) zich aan bij de vrije val van Bitcoin. SOL corrigeerde met maar liefst 8,5% naar beneden tot net boven de $85 grens. Ondanks het bearish momentum van de markt en SOL zelf, zijn er wel redenen om bullish te zijn voor SOL. Als er wordt gekeken naar de groei van het aantal ontwikkelaars, kan er een potentiële Ethereum-killer worden ontdekt. De ontwikkelingsactiviteiten van SOL groeit vrij sterk. De crypto-analist, Mark Letsyuk, had hier het volgende over te zeggen:

“De groei en activiteit van @Solana ontwikkelaars is de afgelopen maanden ongelooflijk geweest. Vanuit welke hoek je ook kijkt, het resultaat is nog steeds indrukwekkend! Met dank aan @santimentfeed voor deze gegevens en dank aan alle ridders die het #Solana ecosysteem bouwen! ?? @aeyakovenko @rajgokal”

Veel ontwikkelingsactiviteit op Solana

Solana blijkt op het gebied van ontwikkelingsactiviteit de onbetwiste winnaar te zijn. Gegevens van Santiment laten zien dat er over een gemiddelde van 30 dagen 353 activiteiten hadden plaatsgevonden. Ter vergelijking heeft de nummer twee op de lijst, een activiteit van 124 over de afgelopen 30 dagen.

Bron: Santiment / Mark Letsyuk / Twitter

Als de grafiek dieper wordt geanalyseerd, dan kan er worden gevonden dat er sprake is van een exponentiële groei. Ook statistieken van Chaincrunch laten zien dat er sprake is van exponentiële groei van het gebruik van unieke applicaties op de blockchain. Per 19 februari stond dit gegeven op 618. Op dezelfde datum was het aantal unieke accounts dat ten minste één transactie had ondertekend gelijk aan ruim 180.000. De all-time high van het aantal unieke transacties werd gezet op 24 januari met bijna 300.000 transacties.

Solana is voor velen een van de snelst groeiende projecten in de markt. In feite beweert het ongeveer 50.000 TPS te verwerken, terwijl Ethereum momenteel 15-45 TPS verwerkt. Solana heeft ook meer dan 400 projecten opgenomen die op zijn ecosysteem draaien, terwijl het ook wallets, DEX’s en andere DeFi-projecten bezit. Momenteel bedraagt de totale waarde die op de Solana-blockchain wordt vertegenwoordigd maar liefst 7,13 miljard. Daarnaast zijn er meer dan 50 gedecentraliseerde applicaties die voortdurend voortbouwen. Deze onderliggende statistieken zijn een teken dat er nog een enorme groei in het verschiet zit en dat investeerders erin geloven.

Toch blijft Ethereum wel de koning als het gaat om het totale aantal toepassingen op de blockchain. Het Ethereum-ecosysteem heeft het grootste aantal tools, gedecentraliseerde applicaties en protocollen. Solana zit op de goede weg, maar moet nog een lange weg afleggen om de status als Ethereum-killer waar te kunnen maken.