JPMorgan

Heel veel nieuwe investeringen in crypto, aldus investeringsstrateeg JPMorgan

De voorzitter van de investeringsstrategie bij JPMorgan zei dat hij te laat was het het erkennen van de grote van de cryptocurrency-markt. In een nieuwsbrief besprak Michael Cembalest bepaalde onderwerpen binnen deze markt, namelijk Bitcoin (BTC) als een waardeopslag, gedecentraliseerde financiering (DeFi), stablecoins en non-fungible tokens (NFT’s). De voorzitter ging daarnaast in op hoe adoptie van de blockchain kan worden onderscheiden van crypto-waarderingen. Cembalest sprak voor zichzelf en niet namens JPMorgan. Hij had het volgende te melden:

“Ik had de stijging van de crypto-waarde van $25 miljard naar $250 miljard naar $2,5 miljard (en nu $ 1,5 miljard) niet verwacht, en ik erken dat ik hier te laat mee ben. Er stroomt een hoop geld naar crypto- en blockchain-investeringen. Durfkapitalisten (VC’s) hebben in een versneld tempo geld in crypto geploegd en kunnen wedijveren met andere innovatiecategorieën.”

Hij ging verder met:

“Ongeveer 40% in handels-, investerings- en kredietbedrijven; ~ 20% in Web 3.0-toepassingen en NFT’s; ~10% in hechtenis; en de rest in verschillende bedrijven die zich richten op compliance, mining en gegevensbeveiliging.”

JP Morgan
Bron: Michael Cembalest / JPMorgan

Crypto adoptie volgens Cembalest

Op het gebied van de adoptie van cryptocurrencies vertelde de beleggingsstrateeg dat institutionele portefeuilles steeds meer exposure krijgen. Hij voegde het volgende toe:

“Crypto-adoptie neemt toe in verschillende soorten beleggers en regio’s. Hoewel het institutionele eigendom tot nu toe laag was, groeit het nu. Bridgewater schatte dat ~ 1 miljoen Bitcoin (ongeveer 5% van het totale uitgegeven aanbod) nu wordt gehouden door institutionele beleggers via bewaartussenpersonen.”

Naast het feit dat blockchain gezien wordt als een investeringsmiddel of bron van innovatie, is Cembalest van mening dat mensen geïnteresseerd zijn in de waardeopslag vanwege de bescherming tegen monetaire inflatie. Hierover zei hij het volgende:

“Ik begrijp waarom mensen geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies met een vast aanbod als store-of-value. De ontwikkelde wereld heeft zichzelf verdronken in schulden en fiatgeld, en in een tempo dat alles wat te zien is in de nasleep van de financiële crisis in 2008 in de schaduw stelt. Centrale banken en staatsobligaties hebben een enorme vertrouwensvacuüm gecreëerd en het zou vreemd zijn geweest als er geen alternatief voor fiatgeld op het toneel verscheen. Ik accepteer het idee dat er een digitale opslag van waarde zou kunnen bestaan… Bitcoin begint een grotere subset van store-of-value-investeringen te vangen in vergelijking met de waarde van goud, hoewel de volatiliteit van Bitcoin belachelijk hoog blijft…”

De analist van JPMorgan concludeerde door te stellen dat hij nog niet van plan is om in cryptocurrencies te investeren. Hij gaf aan dat een deel van hem wel wil, maar dat er momenteel geen goedkope kansen worden geboden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN