Amerika digitale dollar

De militaire regering van Myanmar maakt plannen bekend om een CBDC op te richten

De militaire regering van Myanmar is van plan om een CBDC te lanceren, een paar maanden nadat de schaduwregering van het land begon met het accepteren van Tether (USDT) als zijn officiële valuta.

Het idee om een Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC) te creëren en te ontwikkelen is al een hele tijd aan de gang. Hoewel China officieel met het idee kwam, hebben veel landen meegedaan aan de aanhoudende trend. Terwijl sommige landen al klaar zijn, zijn andere nog aan het brainstormen over hoe ze hun CBDC kunnen creëren. Een van die landen is Myanmar, dat van plan is om zeer binnenkort een nationale digitale munt te ontwikkelen.

De militaire regering van Myanmar is van plan een digitale munt op te zetten om binnenlandse betalingen te ondersteunen.

De militaire regering van Myanmar is van plan om binnen een jaar een digitale munt van de centrale bank op te zetten om binnenlandse betalingen te ondersteunen en de economie te stimuleren. “We weten nog niet of we het moeten doen als een joint venture met lokale bedrijven of door de regering alleen,” zei generaal-majoor Zaw Min Tun, die plaatsvervangend minister van informatie is in de junta die de burgerregering een jaar geleden ten val bracht. “Een digitale munt zal de financiële activiteiten in Myanmar helpen verbeteren.”

De aankondiging van de CBDC komt kort nadat de door Aung San Suu Kyi geleide groep Tether als een “officiële munteenheid” erkende.

Het nieuws van het voorstel van de Raad voor Staatsbestuur voor een CBDC komt twee maanden nadat een groep geleid door aanhangers van de verdreven leider Aung San Suu Kyi Tether erkende als een “officiële munteenheid” voor gebruik in een fondsenwervingscampagne die het militaire regime omver wil werpen. Suu Kyi zit momenteel in de gevangenis voor een hele reeks aanklachten. Centrale banken in verschillende landen werken al jaren aan de ontwikkeling van digitale valuta, waarbij sommige van plan zijn om ze in te zetten voor retailtransacties en andere ervoor kiezen om ze te beperken tot interbancair gebruik. China, waar het digitale yuan-project een van de meest geavanceerde is, is er al minstens sinds 2014 mee bezig.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN