Blockchain

Bank of America heeft hoge verwachtingen van Solana

Solana (SOL) heeft de aandacht getrokken van de Bank of America. In een recente verklaring verklaarde de financiële gigant dat het vindt dat Solana alles heeft wat nodig is om de ” Visa ” van de cryptocurrency ruimte te worden.

Er is veel hype rond Solana

De woorden waren afkomstig van Alkesh Shah, de strateeg voor digitale activa van de bank, die duidelijk hoge verwachtingen heeft van de altcoin. Een van de belangrijkste redenen voor deze gedachte is dat Solana een van de verschillende digitale activa is die deze week een groot herstel heeft ervaren. Vorige week werden veel digitale activa ontsierd door dips in donkere plaatsen, met Bitcoin (BTC) die kort onder de $40.000 dook en handelaren flink liet schrikken.

Nu begint het wat beter te gaan. Bitcoin, bijvoorbeeld, is met iets meer dan drie procent gestegen, maar dit is klein vergeleken met enkele van de belangrijkste concurrerende altcoins die zijn begonnen om de ruimte te domineren. Ethereum (ETH) – ‘s werelds tweede grootste cryptocurrency en de primaire concurrent van bitcoin – is met meer dan vijf procent omhoog geschoten, terwijl BNB bijna tien procent is gestegen. Cardano (ADA) is met 16 procent gestegen en Solana is met meer dan tien procent omhoog geschoten.

In een verklaring over Solana, zei Shah:

“Het vermogen om hoge doorvoer, lage kosten en gebruiksgemak te bieden creëert een blockchain geoptimaliseerd voor gebruik door consumenten, zoals microbetalingen, defi, NFT’s, gedecentraliseerde netwerken (Web3), en gaming.”

Op dit moment herbergt de Solana blockchain meer dan 400 succesvolle defi-projecten. Bovendien beschikt de keten over de hoogste transactiesnelheden in de industrie.

Shah zei:

“Deze innovaties maken de verwerking mogelijk van een industrieleidende ~65.000 transacties per seconde, met gemiddelde transactiekosten van $0.00025 terwijl ze relatief gedecentraliseerd en veilig blijven.”

Toch waarschuwt Shah iedereen dat ondanks de kracht van de munt, er een paar dingen zijn waar handelaren voor moeten oppassen.

De analist zei:

“Solana geeft voorrang aan schaalbaarheid, maar heeft daardoor een relatief minder gedecentraliseerde en veilige blockchain. Hierdoor zijn er verschillende problemen met netwerkprestaties gemeld sinds het begin… Ethereum daarentegen geeft voorrang aan decentralisatie en veiligheid, maar ten koste van schaalbaarheid, wat heeft geleid tot periodes van netwerkcongestie en transactiekosten die af en toe groter zijn dan de waarde van de transactie die wordt verzonden.

Wat maakt de munt zo sterk?

Solana bestaat net iets minder dan twee jaar, en werd gelanceerd in maart 2020. De grote troef van de munt is dat het een gedecentraliseerde blockchain is die toepassingen kan hosten die zeer schaalbaar zijn. Solana is momenteel de vijfde grootste cryptocurrency en heeft meer dan $50 miljard aan transacties afgehandeld. Daarnaast heeft het ook meer dan vijf miljoen niet-fungibele tokens (NFT’s) gemint.

Net als Ethereum is Solana populair bij ontwikkelaars, omdat het over smart contract-mogelijkheden beschikt. Slimme contracten zijn essentieel voor gedecentraliseerde toepassingen zoals blockchainbanken. In de afgelopen 12 maanden is de koers van de munt met 4.000 procent gestegen door de hernieuwde aandacht van investeerders.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN