Ethereum koers

Terra (LUNA) koers bereikt voor het eerst de $100

Door de jaren heen zijn er verschillende layer-1-blockchains gelanceerd die hopen de strijd aan te kunnen gaan met Ethereum (ETH). Eén van die ‘Ethereum-killers’ is Terra (LUNA). Het opkomende layer-1-project heeft het afgelopen jaar een enorme stijging doorgemaakt (20.000%) en wist vandaag voor het eerst de $100 aan te tikken.

De op stablecoin gerichte blockchain is de thuisbasis van een van de snelstgroeiende DeFi-netwerken, met een verscheidenheid aan populaire apps, waaronder Anchor Protocol, Mirror Protocol, Terraswap en Astroport. De oorspronkelijke token, LUNA, maakt momenteel een kerstrally door en bereikte vandaag voor het eerst $100, na een rally van meer dan 50% in de afgelopen week.

Op maandag brak LUNA eerdere weerstandsniveaus op ongeveer $75 op het dagelijkse tijdsbestek. LUNA heeft sindsdien psychologische weerstand ondervonden van $100. Op het moment van schrijven is de munt echter weer iets gedaald en staat momenteel op $96,86.

De prijsactie van het activum volgt een vergelijkbaar traject als de andere bekende layer-1’s Solana (SOL) en Avalanche (AVAX), die beide de afgelopen maanden enorm zijn gestegen. De opwaartse beweging van LUNA komt tevens te midden van een periode van bullish momentum in de markt na het herstel van Bitcoin van $45.700 naar $51.200.

Tevens hebben andere recente ontwikkelingen ook als als katalysator gediend voor het bullish momentum van LUNA. Terwijl LUNA is gestegen, is de totale waarde die op Terra is vergrendeld de $21 miljard gepasseerd, gedeeltelijk geholpen door de voortdurende token-lockdrop van de Astroport-beurs. Terra heeft nu de op één na hoogste totale waarde die is vergrendeld in DeFi, uiteraard op Ethereum na.

Tevens hebben de stijgende gasprijzen van Ethereum, de royale symbolische stimuleringsprogramma’s en het groeiende vertrouwen van de markt in een toekomst met meerdere ketens allemaal de bijgedragen aan de stijging van layer-1-munten.

Terwijl verschillende layer-1-netwerken de afgelopen maanden aan populariteit hebben gewonnen, waren Terra, Solana en Avalanche drie van de sterkste presteerders in de laatste twee kwartalen van het jaar. De trend heeft ertoe geleid dat verschillende handelaren de term “SOLUNAVAX” hebben gebruikt, verwijzend naar de marktsterkte en rotaties die elke munt hebben gerealiseerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN