Coinbase voegt NFT browserextensie toe aan wallet

Coinbase heeft dinsdag aangekondigd dat NFT-bezitters binnenkort hun collecties rechtstreeks in hun webbrowser kunnen bekijken – een functie die het bedrijf uit zal rollen als onderdeel van zijn inspanningen om de wrijving die gebruikers ervaren bij het navigeren door de bredere wereld van crypto te verminderen.

De browsertool maakt deel uit van Coinbase Wallet, een service die losstaat van het belangrijkste beursplatform van het bedrijf. Net als zijn populaire concurrent MetaMask, is de Coinbase Wallet ontworpen om gebruikers toegang te geven tot NFT’s, DeFi-applicaties en andere elementen van de opkomende wereld van Web3.

In een blogpost zei Coinbase-directeur Sid Coelho-Prabhu dat de nieuwe NFT-weergavetool de komende dagen op de wallet gelanceerd zal worden, en stelde voor dat gebruikers hun Chrome-browserinstellingen bijwerken om hieraan tegemoet te komen. Hij gaf het volgende aan:

“Binnenkort kunnen gebruikers hun NFT-verzameling bekijken vanuit de Coinbase Wallet-extensie, gemakkelijk de kenmerken van hun NFT’s zien en gemakkelijk toegang krijgen tot populaire NFT-marktplaatsen zoals OpenSea.”

De aankondiging van de browser komt terwijl Coinbase zich voorbereidt op de lancering van een NFT-marktplaats om te concurreren met marktleider OpenSea. Coinbase moet echter de officiële marktplaats nog onthullen, die volgens het bedrijf functies voor social media zal bevatten, maar zei in oktober dat deze tegen het einde van dit jaar gelanceerd zal worden.

Ondertussen gebruikte Coelho-Prabhu de blogpost om een ​​andere Wallet-functie aan te prijzen die gebruikers helpt het groeiende aantal netwerken te volgen waarop ze hun tokens kunnen opslaan. Hij zei het volgende:

“Coinbase Wallet toont nu uw tokensaldi over alle ondersteunde netwerken in één eenvoudige, uniforme weergave. Naast activa op het Ethereum-mainnet, zal Wallet tokens weergeven op de Arbitrum, Avalanche, Binance Smart Chain, Fantom, Optimism, Polygon, en xdai-netwerken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!