Bitcoin Nieuws

De dips van Bitcoin en Ethereum werden massaal opgekocht

Het bekende crypto-analysebedrijf Santiment heeft recentelijk op Twitter aangegeven dat de laatste crash van de gehele cryptocurrency-markt de interesse van investeerders gewekt heeft om “de dip te kopen”, zoals eerder ook te zien was bij de president van El Salvador, die aankondigde dat het land de dip gekocht heeft en 150 BTC toevoegde.

Het bureau voor marktinzichten vertelde echter eergisteren zijn 114.000 Twitter-volgers dat de Bitcoin koers en Ethereum koers steun gevonden hebben, dankzij de massale interesse van investeerders die de dip willen kopen. Het gaf het volgende aan op Twitter:

“Bitcoin viel ongeveer een uur geleden helemaal naar $43.5k, samen met Ethereum naar $3.54k. De prijzen stuiteren echter met de grootste buy-the-dip-interessepiek in 3 maanden. Hernieuwde de COVID-zorgen bij grotere belanghebbenden zouden het verhaal moeten vertellen.”

Santiment merkte tevens op dat met uitzondering van drie gedecentraliseerde financiële (DeFi)-gerichte munten, de hele lijst van top 100 cryptocurrencies aanzienlijk in waarde daalde op de dag van de ineenstorting van de markt, waarbij ongeveer $600 miljard uit de markt voor digitale activa ‘verdween’. Daarnaast gaf het crypto-inzichtenbedrijf aan dat marktkatalysatoren om in de gaten te houden het sentiment ten aanzien van de COVID-19-pandemie omvatten, evenals de verhouding tussen longs en shorts. Het zei:

“Met uitzondering van ATOM, NEAR en DFI stonden de top 100 van grootste activa in crypto universeel in het rood. Dit weekend zijn belangrijke factoren om in de gaten te houden de angst voor een wereldwijde pandemie en de verhouding tussen handelaren die de dip kopen en shortingmarkten.”

Gisteren wist de cryptocurrency-markt vrij goed te herstellen. De Bitcoin koers wist meerdere keren de grens van $50.000 te testen, echter hier nog niet doorheen te breken. Ethereum wist daarentegen vrij snel te herstellen en de grens van $4.000 terug te veroveren. Santiment complimenteerde investeerders dan ook voor het negeren van het negatieve sentiment en vast te blijven houden. Het gaf het volgende aan:

“Dit weekend was een schoolvoorbeeld van waarom veel cryptohandelaren de kunst hebben geleerd om de panicsell te vermijden. De flashcrash naar $43.5k werd snel opgepikt. Vooral altcoins, zoals $LUNA, $GALA en $QNT, hebben enorme herstelmogelijkheden gekend.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN