Coinbase koers

Coinbase wil DeFi integreren in het platform

De interesse van Coinbase in gedecentraliseerde finance (DeFi) is al lang bekend. Zo probeerde het bedrijf eerder dit jaar een uitleen- / leenproduct te lanceren, maar werd dit idee snel bekritiseerd door Amerikaanse toezichthouders. Als gevolg hiervan besloot de beurs het plan te annuleren, maar nieuwe opmerkingen van de financieel directeur van het bedrijf suggereren dat het een andere weg wil inslaan.

Alesia Haas sprak tijdens een op fintech gericht evenement dat maandag werd georganiseerd door Citi. Al vroeg in die verschijning gaf Haas inzicht in de algemene strategie van de beurs en verdeelde deze in drie ‘pijlers’. De derde, zei ze, draait om het Coinbase-platform als een platform waar gebruikers toegang hebben tot een scala aan applicaties en toepassingen. Ze gaf het volgende aan:

“We zijn van plan om uiteindelijk apps van derden in ons hoofdproduct te bedienen, zodat we agnostisch zullen zijn tussen een klant die een Coinbase-product of een DeFi-product van derden kiest. We willen het beste product introduceren en vinden voor onze klanten.”

Haas sprak later over de overkoepelende relatie tussen Coinbase, een gecentraliseerd platform dat wordt beheerd door een bedrijf, en DeFi, waarvan de samenstelling wordt bepaald door ecosystemen die worden beheerd door kleinere ontwikkelingsteams of door governance-stakeholders. Toch wil Coinbase “een brug naar DeFi” worden:

“Dus hoe denken we over Coinbase in vergelijking met DeFi? Dus eerder had ik het over onze … crypto als een app-platformstrategie, en dit is waar dit allemaal van pas komt. Als crypto als een app-platform, zal DeFi helpen op twee manieren. Ten eerste bouwen we tools om de bouwers in het ecosysteem te versnellen via Coinbase Cloud. En we geloven dat deze kans zelf groot zal zijn in de toekomst, omdat steeds meer bedrijven crypto-services willen aanbieden aan hun eindklanten. Dus het tweede dat we doen, is dat we helpen met de distributie. Net zoals we een brug zijn geweest naar het kopen en verkopen van cryptovaluta, zullen we een brug zijn naar DeFi.”

Uiteindelijk denkt het bedrijf dat het “miljarden gebruikers naar DeFi kan brengen door het gebruiksvriendelijk te maken”, aldus Haas.

Een dergelijke aanpak is misschien niet verrassend, gezien de steun van de beurs aan verschillende DeFi-protocols en de deelname aan groepen zoals de DeFi Alliance. Praktisch gezien lijkt het erop dat Coinbase DeFi ziet als een weg voor toekomstige zaken. Zoals Haas het op een gegeven moment zei:

“We geloven dat Coinbase en DeFi met succes kunnen en zullen groeien en naast elkaar bestaan.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN