Coinbase wordt wellicht aangeklaagd door SEC voor DeFi-uitleenservice

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, dook vandaag (8 september) op Twitter om de positie van zijn bedrijf te verdedigen tegen de laatste aanval van de financiële toezichthouder van de Verenigde Staten, de SEC. Armstrong sprak zich uit over de hardhandige benadering van de SEC met betrekking tot haar geplande DeFi-uitleenservice. Hij begon zijn 21 tellende Twitter-thread met het volgende statement:

“Er is onlangs heel louche gedrag vanuit de SEC naar voren gekomen.”

In een blogpost, met de titel “De SEC heeft ons verteld dat het ons wil aanklagen over Lend. We weten niet waarom.”, sprak legde de Chief Legal Officer van Coinbase, Paul Grewal, de situatie verder uit.

Het stelt dat het bedrijf een “Wells-kennisgeving” heeft gekregen van de SEC, waarin wordt uitgelegd dat dit de officiële manier is waarop een toezichthouder een bedrijf vertelt dat het van plan is om het voor de rechtbank te slepen.

Een verbaasde Armstrong zei dat miljoenen mensen al enkele jaren crypto-activa uitlenen om opbrengsten te verdienen. Hij voegde eraan toe dat Coinbase, met een recordomzet van $2 miljard in het tweede kwartaal, contact had opgenomen met de SEC om hen te informeren over het geplande Coinbase Lend-programma.

De Lend-incentive, die nog moet worden gelanceerd, stelt “in aanmerking komende gebruikers” in de VS in staat om 4% jaarlijkse opbrengsten te verdienen op USDC-deposito’s met een gegarandeerde hoofdsom.

Blijkbaar beschouwt de toezichthouder, die recentelijk de DeFi-monitoring heeft verhoogd, leningen en rente-inkomsten als een effect, tot grote ergernis van de Coinbase-baas die eraan toevoegde:

“Ze reageerden door ons te vertellen dat deze uitleenfunctie een effectenaanbod is. Ok – lijkt vreemd, hoe kan lenen een effect zijn? Daarom vragen we de SEC om ons te helpen hun mening te begrijpen en te delen.”

Hij voegde eraan toe dat het bedrijf heeft voldaan aan de nooit eindigende eisen van de SEC, maar is geïrriteerd over de reden waarom ze mensen die hun eigen geld storten om een ​​opbrengst te verdienen beschouwen als een aanbod van effecten. Hij ging verder met:

“Ze weigeren ons te vertellen waarom ze denken dat het een effect is, en in plaats daarvan dagvaarden ze een heleboel gegevens van ons (we voldoen), eisen een getuigenis van onze werknemers (we voldoen), en vertellen ons dan dat ze ons zullen aanklagen als we doorgaan met lancering, zonder enige uitleg waarom.”

Armstrong verklaarde verder dat Coinbase graag de wet en regelgevers naleeft, maar dat de SEC op zijn beurt geen duidelijkheid zal verschaffen, maar in plaats daarvan “intimidatietactieken achter gesloten deuren” toe blijft passen.

Hij voegde eraan toe dat veel andere cryptobedrijven vergelijkbare producten aanbieden, wat suggereert dat Coinbase op de een of andere manier was uitgekozen. De tirade eindigde met “hopelijk kiest de SEC ervoor om de duidelijkheid te scheppen die deze industrie verdient, zonder daarbij consumenten en bedrijven te schaden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!