Justin Sun Poloniex

Coinbase annuleert plannen voor uitleenproduct

De bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft aangekondigd dat het de plannen heeft laten vallen om zijn crypto-uitleenproduct, genaamd Lend, te lanceren. Het gaf aan dat dit besloten heeft als gevolg van de opmerkingen vanuit de SEC, waarin het aangaf dat het een effectenaanbod zou vormen. In de blogpost zei de beurs het volgende:

“Ons doel is om geweldige producten voor onze klanten te creëren en om onze missie om de economische vrijheid in de wereld te vergroten, vooruit te helpen. Terwijl we doorgaan met ons werk om duidelijkheid te verkrijgen over de regelgeving voor de crypto-industrie als geheel, hebben we de moeilijke beslissing genomen om het aankomende USDC APY-programma niet te lanceren. We hebben ook de wachtlijst voor dit programma stopgezet terwijl we ons werk richten op wat daarna komt. We hadden honderdduizenden klanten uit het hele land die zich hadden aangemeld en we willen jullie allemaal bedanken voor je interesse We zullen niet stoppen met zoeken naar manieren om innovatieve, vertrouwde programma’s en producten naar onze klanten te brengen.”

Het Lend-programma van Coinbase was van plan om gebruikers 4% rente te bieden op het bezit van de USDC stablecoin – veel hoger dan traditionele rekeningen in de banksector, die tegenwoordig zelfs negatieve rentes bieden. De beurs was tevens van plan om Lend later uit te rollen naar andere cryptocurrencies.

Coinbase kondigde later echter aan dat het door de SEC was gewaarschuwd dat een dergelijk product de effectenwetgeving zou schenden. Slechts een paar weken voor de geplande lancering zocht de SEC een reeks records van de beurs en vereiste getuigenissen van zijn werknemers, volgens Coinbase CEO Brian Armstrong.

Destijds beweerde Armstrong dat de SEC niet aan Coinbase zou uitleggen waarom het product als een effectenaanbod werd beschouwd. Andere commentatoren, zoals Anderson Kill-advocaat Preston Byrne, beweerden echter dat het duidelijk was dat dergelijke leenproducten effecten zijn omdat het in wezen ongedekte obligaties zijn.

Het besluit van Coinbase om het Lend-programma te annuleren komt op de hielen van verhoogde regelgevende maatregelen tegen BlockFi, een toonaangevend cryptolening- en spaarbedrijf dat rente verstrekt op een aantal activa, waaronder Bitcoin en Ethereum. BlockFi en Celsius worden geconfronteerd met onderzoeken in verschillende Amerikaanse staten en zijn mogelijk ook in het vizier van de SEC, hoewel het bureau nog actie moet ondernemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN