Ethereum Nieuws

Ethereum transactiekosten zijn flink gestegen, ondanks EIP-1559

De gemiddelde transactiekosten op het Ethereum-netwerk zijn op dit moment ongeveer $51, volgens gegevens van de crypto-statistieken-website BitInfoCharts. De cijfers laten zien dat de kosten, ondanks de implementatie van EIP-1559, toch met 2.293% gestegen zijn sinds eind juni.

Slechts zeven dagen geleden waren de gemiddelde transactiekosten op het netwerk nog $22,52. Deze maand was echter bijzonder grillig voor Ethereum-gaskosten. Op 15 oktober bedroeg de gemiddelde vergoeding $45,74, bijna het dubbele van het bedrag op de eerste van de maand: $23,79.

De prijs van transacties op het Ethereum-netwerk schommelt nog steeds, ondanks dat de lang geanticipeerde London hard fork in augustus dit probleem opgelost zou moeten hebben. EIP-1559 heeft echter zijn werk maar deels gedaan, aangezien de transactiekosten nog steeds flink gestegen zijn sinds de implementatie.

Het is vermeldenswaard dat BitInfoCharts een cijfer geeft op basis van de gemiddelde transactiekosten die gisteren zijn geregistreerd. Op Etherscan zijn de realtime transactiekosten op het moment van schrijven momenteel gemiddeld $44.

Waarom stijgen de transactiekosten?

Transactiekosten stijgen wanneer de vraag naar Ethereum stijgt. Vorige week stegen de prijzen van Ethereum en Bitcoin beide tegelijk. De Bitcoin koers wist zelfs halverwege de week een nieuwe all-time high neer te zetten. Sindsdien is de prijs van Bitcoin gedaald van $66.930 naar $61.683, een daling van ongeveer 8%, terwijl Ethereum gisteren bleef stijgen om een ​​nieuw record van $4.456 neer te zetten.

De twee marktleiders vertonen vaak vergelijkbare prijsbewegingen. De gecombineerde marktkapitalisatie van de wereldwijde markt voor cryptocurrency is $2,63 biljoen. Bitcoin is verantwoordelijk voor ongeveer $1,1 biljoen van het totaal, terwijl Ethereum op de tweede plaats komt met een respectabele half biljoen dollar.

Nog steeds veel interesse in Ethereum

De verdubbeling van de gemiddelde transactiekosten op Ethereum van afgelopen zaterdag tot vandaag komt ongeveer overeen met de handelsvolumes van de afgelopen zeven dagen. Afgelopen zaterdag werd voor 14,7 miljard dollar aan Ethereum verhandeld, terwijl dat gisteren opliep tot 26 miljard dollar.

De explosieve prijsprestaties en handelsactiviteit van Ethereum in de afgelopen week kunnen te maken hebben met opwinding rond de nieuwste netwerkupgrade van de blockchain. De Altair-upgrade is een stap in de richting van Ethereum 2.0: een sneller, groener, goedkoper en veiliger Ethereum-netwerk.

Altair is specifiek ontworpen om de overgang van Ethereum te vergemakkelijken van een netwerk dat gebruikmaakt van een Proof of Work (PoW) consensusmechanisme – waarbij miners met de meeste rekenkracht de meeste transacties valideren – naar Proof of Stake (PoS), waarbij de miners die het meeste ETH inzetten de meeste transacties valideren.

Blijkbaar heeft het netwerk nog een kleine weg te gaan voordat het zijn beloften van goedkopere gastarieven kan waarmaken. Toch zijn de prijsprestaties een sterke indicator dat velen nog steeds besluiten om de cryptocurrency te kopen en/of van het netwerk gebruik willen maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN