bitcoin coins dollar bills

Bitcoin zal de reservevaluta van de wereld worden, aldus Amerikaanse senator

Bitcoin (BTC) heeft nog een politieke supporter erbij gekregen in de persoon van senator Rand Paul, waarbij de wetgever voorspelt dat het activum de reservevaluta van de wereld kan worden. Hij noemde het onbeperkte karakter van fiat-valuta en de vaste voorraad van BTC als mogelijke redenen voor de seismische verschuiving in wereldwijde monetaire normen.

De Bitcoin standaard

Decennia lang heeft de Amerikaanse dollar geregeerd als de reservevaluta van de wereld. Landen hebben de activa flink opgestapeld, maar senator Rand Paul gelooft dat de trend binnenkort tot het verleden zal behoren. Hij zei dat Bitcoin de dollar omver zal werpen om de reservevaluta van de wereld te worden.

“De overheidsvaluta’s zijn zo onbetrouwbaar – het zijn ook fiat-valuta’s. Ze worden nergens door gesteund”, zei hij in een interview met Axios. Hij merkte op dat naarmate “meer en meer mensen het vertrouwen in de overheid verliezen”, Bitcoin naar de top van de ranglijst zal stijgen.

Uit een vorige maand gehouden Gallup-enquête blijkt al dat het vertrouwen van de burger in de overheid op een historisch dieptepunt staat. Uit de peiling bleek dat het vertrouwen in het vermogen van de regering om internationale problemen aan te pakken slechts schamele 39% is, terwijl het vertrouwen in staten 57% bedraagt.

Bitcoin wint aan populariteit

De wens van Bitcoin om de reservevaluta van de wereld te zijn, wint de afgelopen maanden aanzienlijk aan kracht. Zo is Bitcoin verheven tot de status van officieel wettig betaalmiddel in El Salvador en de VS hebben Bitcoin futures ETF’s gelanceerd die de neveneffecten zullen hebben van een verhoogde acceptatie.

Tevens is het bewijs van de groei van het activum het herstel dat het heeft gerealiseerd sinds het verbod door China. Sindsdien is Bitcoin in waarde gestegen en heeft het een nieuwe recordhoogte van $66.930 neergezet. Dit zou volgens veel analisten echter niet het eindpunt zijn, aangezien er meerdere voorspellingen zijn van een Bitcoin koers van $100.000+ tegen het einde van het jaar.

Politieke voorstanders

Dit is niet de eerste keer dat senator Paul zich positief uitlaat over de koningsmunt, aangezien hij tijdens zijn verkiezingscampagne in 2016 donaties in BTC accepteerde, waardoor hij een van de eerste overheidsfunctionarissen was die steun voor de activaklasse verklaarde. Hij is echter niet de enige senator die openlijk steun heeft uitgesproken voor Bitcoin.

Onlangs bevestigde senator Cynthia Lummis dat ze BTC bezit en gaf tevens aan bereid te zijn Bitcoin-miners te ondersteunen die op de vlucht zijn voor vervolging uit China. Senator Pat Toomey had ook de Amerikaanse regering opgeroepen om het recente verbod op cryptocurrencies in China aan te grijpen om een ​​leider in het ecosysteem te worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN