Allereerste Bitcoin ETF zal dinsdag debuteren in de VS

De allereerste Bitcoin ETF van ProShares zal morgen debuteren op de New York Stock Exchange (NYSE) onder de ticker $BITO. De Bitcoin Strategy ETF, die de prijs van de Bitcoin Futures-markt volgt, is de eerste in zijn soort die de goedkeuring gekregen heeft van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) na jaren van speculatie en afwijzingen. De CEO van ProShares zei het volgende over het nieuws:

“2021 zal worden herinnerd voor deze mijlpaal, aangezien $BITO gemakkelijke toegang tot Bitcoin zal bieden in een verpakking met marktintegriteit”.

ProShares werd het eerste bedrijf dat de SEC-goedkeuring kreeg die de historische stap markeerde. 2021 is het jaar van Bitcoin (BTC) gebleken, aangezien niet alleen particuliere en institutionele beleggers meededen aan de Bitcoin-hype, maar verschillende landen, waaronder El Salvador en Paraguay, legaliseerden ook het gebruik van Bitcoin in hun land.

Wat de Bitcoin ETF betreft, heeft SEC-chef Gary Gensler eerder laten doorschemeren dat een op de futures-markt gebaseerde ETF een betere kans heeft om goedkeuring te krijgen dan degenen die Bitcoin rechtstreeks aanhouden. Na deze verklaring haastten verschillende vermogensbeheerders, waaronder VanEck, ProShare, WisdomTree en verschillende anderen zich om een ​​aanvraag in te dienen voor Bitcoin Strategic ETF. ProShares trok echter aan het langste eind en wist als eerste de goedkeuring te krijgen.

De goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF in de Verenigde Steten opent de poorten voor compliance, zodat beleggers veilig kunnen investeren in digitale activa. Hoewel Europa en Noord-Amerika al een of andere vorm van crypto ETF’s hebben goedgekeurd, geloven velen dat de goedkeuring door de VS de toekomst van digitale activa zou veranderen, aangezien de ETF-markt in vergelijking minstens 7x groter is.

Hoewel velen verheugd zijn over de goedkeuring van de allereerste Bitcoin ETF, geloven verschillende voorstanders van Bitcoin dat de SEC bewust een Futures ETF heeft goedgekeurd in plaats van een directe ETF, omdat het hen meer macht geeft om de markt te beheersen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!