Nakamoto Games: play-to-earn platform

Nakamoto Games wil een platform creëren voor play-to-earn blockchain games. Als 65% van de wereldbevolking toegang heeft tot het internet en een aanzienlijk deel daarvan moeilijkheden heeft om brood op de plank te krijgen, dan is er een grote markt voor games waarmee je geld kan verdienen. Nakamoto Games heeft die opportuniteit gezien en springt er met beide voeten vooruit in.

Ze hebben hun marktonderzoek goed gedaan want de wereldwijde games industrie genereerde in 2020 meer dan 21 miljard USD. Een toename met meer dan 20% vergeleken met het jaar voordien. Er zijn overigens geschat bijna 1,3 miljard online spelers actief. Er is dus een markt die ruimschoots groot genoeg én rijp is voor deze blockchain versie van Steam.

Crypto verdienen door te spelen

Het play-to-earn principe is niet meer weg te denken uit de cryptowereld. Met het succes van Axie Infinity voorop, heeft de GameFi als nieuwe tak zich zowel een plaats in de games- als crypto-industrie toegeëigend. Het principe is eenvoudig. Je speelt een spel en krijgt als beloning een cryptomunt. Die kan je in het spel gebruiken maar ook verkopen op beurzen, voor andere cryptomunten of voor je eigen fiatmunt.

Voor het geval van Axie Infinty zorgde dat voor een deel van de Zuidoost-Aziatische bevolking er voor dat ze het hoofd boven water konden houden tijdens de corona-pandemie. Zonder werk en dus inkomen of in quarantaine, zorgde Axie Infinity er voor dat spelers een broodnodige vorm van inkomsten hadden. Behoorlijk baanbrekend dus!

Nakamoto Games wil een platform bouwen waar spelers verschillende games kunnen spelen. Die games zijn ofwel door Nakamoto Games ontwikkeld of door externe ontwikkelaars. Het team achter het project wil voor beide kanten van het verhaal een inkomstenbron zijn.

NAKA token staat centraal

Centraal in het Nakamoto Games ecosysteem zal het NAKA token staan. Op de website zelf vonden we helaas geen specificaties van de tokenomics. Op de launchpad van Synapse Network daarentegen vonden we wel de nodige info wat betreft het NAKA token. Synapse Network biedt een platform aan voor projecten om startkapitaal op te halen vóór de eigenlijke lancering van het token.

Het project haalde eerder al een mooie duit op dankzij angel investors en private sales. Via het Synapse Network platform werd de voorbije weken nogmaals een $350k opgehaald dankzij vroege investeerders. Het team en adviseurs hebben daarnaast ook 25 miljoen tokens voor zichzelf opzijgezet.

Hoeveel tokens er in omloop zullen komen en op welke chains ze aangeboden zullen worden, was info die we niet onmiddellijk konden terugvinden. Multichain is wat er wel terug te vinden was. Vermoedelijk zal dat gebeuren op minstens de Ethereum en Binance Smart Chain. Wat betreft de uitwerking van het tokengedeelte blijven we dus nog wel op onze honger zitten.

Op de Nakamoto Games Twitter account vonden we wel terug dat de eerste game getest wordt bij Polygon.

Het token zal gebruikt worden voor drie verschillende zaken. Eerst en vooral het uitbetalen van spelers die winnen. Er worden pools gemaakt vanuit de inkomsten die enerzijds verdeeld en anderzijds verbrand zullen worden. Ten tweede zal je voor het spelen van games zelf moeten betalen in NAKA tokens. En ten derde zal het token ook een governance onderdeel krijgen. Eigenaars ervan zullen dus mee kunnen beslissen over de toekomst van het project.

Team en roadmap

Het voornamelijk Thaïse team heeft een ambitieuze roadmap naar voren geschoven. Het team startte nog maar in december 2020 en werkte sindsdien vooral aan naamsbekendheid, investeerders zoeken en natuurlijk het eerste spel ontwikkelen. In het laatste kwartaal van dit jaar wordt de release van dat eerste spel verwacht. Ook een listing op twee DEX’en en één CEX staat op de planning. In het eerste kwartaal van 2022 wordt dan het tweede spel verwacht en later in het jaar wordt de toolkit vrijgegeven zodat externe ontwikkelaars aan de slag kunnen.

Duck Hunter is back!

Voor zij die oud genoeg zijn om nog met het legendarische Nintendo pistool naar eenden op de TV te hebben geschoten, is Duck Hunt misschien wel een mooie jeugdherinnering. Nakamoto Games brengt een eigen versie uit, Duck Hunters, waarbij spelers terug op jacht kunnen gaan. Momenteel mogen 40 bèta testers het spel testen voordat het wordt losgelaten op de massa.

Spelers kunnen met NAKA tokens kogels kopen en verdienen naargelang hun schutterscapaciteiten terug NAKA tokens. De screenshots geven verschillende soorten wapens waaronder shotguns en een kruisboog weer. Een potje nostalgisch knallen dus en misschien wel iets bijverdienen tegelijkertijd!

Conclusie

Hoewel play-to-earn en blockchain games naast NFT’s wel eens hét buzzwoord van het moment kunnen zijn, werd ondergetekende wel enthousiast van Nakamoto Games en hun platform. Het project staat natuurlijk nog in de kleinste kinderschoenen dus ze hebben nog alles te bewijzen. Wat ons opviel was dat er al best veel partners en investeerders hun schouders mee onder het project hebben gezet. Ik kijk er alleszins naar uit om nog eens wat Duck Hunter te kunnen spelen!

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!