Cardano

Cardano CEO: deze twee factoren zullen voor de volgende boom in DeFi zorgen

Charles Hoskinson, de oprichter en CEO van Cardano (ADA), gaf eerder deze week in een interview met Forkast.news zijn inzichten wat betreft de DeFi industrie. Dat wegens de afgelopen Alonzo hard fork die de populaire blockchain onlangs uitvoerde. Die moet smart contracts mogelijk maken op de Cardano blockchain.

De weg ligt dus helemaal open voor het Cardano van Hoskinson dat dit jaar al een stijging kende van meer dan 1500%. Hoskinson deed in het interview enkele opvallende uitspraken.

“Ik denk dat DeFi in een bubbel zit – het is wat er altijd gebeurt – NFT en DeFi zijn de laatste.”

Charles Hoskinson, CEO en oprichter Cardano en IOHK

Maar dat hoeft daarom volgens Hoskinson niet slecht te zijn. De DeFi markt heeft het moeilijk om zijn waarde te bepalen. De mede-oprichter van Ethereum vergelijk de huidige bubbel met die van de ICO boom in 2017.

Een dApp store voor DeFi apps

Wat volgens Hoskinson een absolute must is, is een dApp store. Een virtuele plek waar gebruikers DeFi apps kunnen vinden en de zekerheid hebben dat ze betrouwbaar zijn. Net zo iets als Google’s Play Store en Apple’s iOS store, maar dan voor alles wat met DeFi en dApps te maken heeft.

“Eerst en vooral heb je een dAppstore nodig… Waar we nog over moeten beginnen denken is cross-chain mogelijkheden binnen DeFi.”

Charles Hoskinso, Cardano CEO

In de voorbije maand heeft het hoofd van de SEC, Gary Gensler meermaals opmerkingen de wereld ingestuurd dat de DeFi sector in de gaten wordt gehouden. Meer bureaucratie en regelgeving is volgens de Cardano CEO geen nadeel. Het zal er net voor zorgen dat de nieuwe DeFi producten ontwikkeld zullen worden om daarmee te concurreren.

“De toekomstige winnaars van de DeFi markt gaan zowel liquiditeit hebben als interoperabel zijn, de mogelijkheid om multi-chain te bewegen.”

Charles Hoskinson, Cardano oprichter

Hoskinson ziet als geen ander het enorme potentieel van DeFi. Volgens recente schattingen zouden banken en andere financiële instellingen de komende 5 jaren tot $1 biljoen zouden willen investeren. Globaal gezien is dat nog steeds ‘maar’ 1% van alle financiële middelen van de top 100 van ‘s werelds banken.

Ook Chainalysis becijferde eerder in zijn Global DeFi Adoption Index de enorme groei van de DeFi sector. Zij concludeerden dat het vooral professionele en institutionele gebruikers waren voor die groei zorgden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN