Blockchain technologie

Cardano smart contracts zijn live, maar wat komt er nog aan?

Het Cardano-netwerk heeft officieel zijn veelgeprezen Alonzo-hardfork uitgevoerd. De upgrade heeft smart contract-mogelijkheden geïntroduceerd op het netwerk en maakt de weg vrij voor ontwikkelaars om een ​​groot aantal nieuwe projecten en applicaties op het netwerk te lanceren, zoals gedecentraliseerde finance (DeFi) platforms, non-fungible tokens (NFT’s) en stablecoins.

Hoewel dit natuurlijk goed nieuws is voor het project, is dit nog niet het eindstation voor de zogenaamde ‘Ethereum-killer’. Ondanks dit heeft Cardano-maker Charles Hoskinson in een recente video wel al aangegeven dat hij gelooft dat de langverwachte lancering van smart contracts op Cardano gunstig zal zijn voor de gehele crypto-industrie:

“We hebben heel lang gewerkt. Sommige leden van dit team werken al meer dan vier jaar. We hebben ons werk gedaan. [We hebben] ons huiswerk gedaan. We hebben honderden presentaties gegeven, tientallen papers. Er is zoveel code geschreven en er is heel zorgvuldig nagedacht over het bouwen van een heel nieuw model dat alomtegenwoordig is, het is zelfs zo dat het een experiment voor de industrie is, waarvan we denken dat het het beste industriële model is.”

Nu smart contract-functionaliteit live op Cardano’s mainnet staat, kijkt Hoskinson vooruit naar wat de toekomst biedt voor het ecosysteem, inclusief het debuut van de Plutus-applicatie-backend, die een reeks componenten biedt waarmee zowel technische als niet-technische gebruikers kunnen voortbouwen op de netwerk. Hij zei het volgende:

“Dus dat is de dag, en weet je wat er gebeurt? Er moet een ochtend erna zijn, maandag 13 september. We worden wakker. Het gaat zijn gangetje. Er zullen veel dingen gebeuren. [Het] netwerk zal waarschijnlijk veel meer worden belast omdat mensen met dingen spelen en dingen testen en dat is prima. En een paar weken later wordt de nieuwste en beste versie van de backend van de Plutus-applicatie uitgebracht en hebben we de [Cardano 2021]-top. En er zal een enorme schijnwerper zijn op het ecosysteem als geheel. Dat wordt een geweldig evenement.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN