Meer dan 73.500 Ethereum is nu verbrand door EIP-1559

Het Ethereum (ETH) netwerk heeft meer dan $238 miljoen uit de omloop gehaald sinds de EIP-1559 upgrade die op 5 augustus gelanceerd werd. EIP-1559 belooft de hoge schommelingen in gastarieven te stabiliseren en Ethereum een deflatoire activa te maken door extra ETH uit de circulatie te verbranden. Het totale aantal verbrande munten, ETH dat is verwijderd uit de circulatie van het netwerk, heeft op het moment van schrijven de 73.500 ETH bereikt ($238 miljoen).

Tijdens de Londense hard fork van Ethereum op 5 augustus werden vijf Ethereum-verbeteringsvoorstellen (EIP’s) geïmplementeerd, en van deze vijf was EIP-1559 zeker de meest besproken. EIP-1559 zorgt voor een fikse vermindering van de transactiekosten op het netwerk, aangezien het de basisvergoeding verbrandt die wordt gebruikt om te betalen voor transacties op het Ethereum netwerk. Hierdoor neemt het circulerende aanbod van Ether automatisch af.

Het kost op het moment van schrijven 35 gwei ($2,4) om een ​​eenvoudige transactie in 3 minuten te verwerken.

Vóór EIP-1559 verbrandde het Ethereum netwerk geen tokens. Ook gingen vergoedingen naar Ethereum miners, degenen die de transacties op het netwerk controleren en toevoegen aan de blockchain. Ethereum miners krijgen deze vergoedingen dus tegenwoordig niet meer, echter kunnen ze nog wel als beloning een ‘fooi’ ontvangen van gebruikers.

Als gevolg van deze upgrade, zei de mede-oprichter van Ethereum, Joseph Lubin, dat het Ether zal helpen “ultrasoon geld” te worden. Hoe dan ook, is de nieuwe hard fork een mijlpaal in de overgang naar Ethereum 2.0, die het netwerk zal veranderen van proof-of-work naar proof-of-stake. Nu de London upgrade live is gegaan, zal de Shanghai hard fork, die later dit jaar zal plaatsvinden, het volgende aandachtspunt op de agenda zijn.

Wat je misschien ook leuk vindt?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!