Ethereum koers kan stijgen tot $6000, aldus analist

We kunnen wel stellen dat de crypto-markt momenteel er erg bullish uitziet. Zo is de Bitcoin koers de afgelopen week met ongeveer 5% gestegen. Als we echter kijken naar de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), dan is te zien dat het de afgelopen week niveaus onder de $3000 opnieuw bezocht heeft. Het wist echter snel weer boven deze niveaus te stijgen om de opwaartse trend voort te zetten.

Met de sterke technische kenmerken wordt verwacht dat bulls snel de overhand zullen krijgen om zeer binnenkort meer hoogtepunten voor de Ethereum koers te behalen. Zo zei AlanSantana, een populaire analist, dat hij nog steeds vasthoudt aan het doel van $6000, ondanks dat de cryptocurrency binnen rond belangrijke barrièreniveaus schommelt.

Volgens de onderstaande grafiek, die door de analist is gepubliceerd, handelt de ETH-prijs momenteel boven de belangrijke barrière tussen $2731 en $3036. Ondanks dat de prijs consolideert, blijft het toch boven deze niveaus. En dus hoe langer de prijstrends zijwaarts boven deze niveaus blijven handelen, hoe beter de vooruitzichten voor Ethereum koers worden.

Bron: TradingView

De analist zegt verder dat het breken onder de 21-daagse EMA op $3165 een bearish trend zou veroorzaken. En daarom zou een opmerkelijke boost de prijs in eerste instantie kunnen helpen om dicht bij $4000 te kunnen komen. En verder, met een flinke duw, kan de prijs zelfs een niveau bereiken van meer dan $5500 of zelfs in de buurt van $6000.

Aan de andere kant steeg de Bitcoin koers vandaag in de vroege handelsuren tot bijna $50.000. Ondanks een lichte terugval, lijkt BTC zeer binnenkort boven de $50k te stijgen. Als dit niveau eenmaal bereikt is, zou er een bullish sentiment heersen in de markt dat een opmerkelijke opwaartse trend zou kunnen aanwakkeren.

Gezamenlijk lijkt de markt momenteel bullish te zijn, aangezien de meeste altcoins comfortabel zijn hersteld van hun ondersteuningsniveaus. Ook wisten de bulls een langere dip van Bitcoin onder het bereik van $45000 te voorkomen en hopelijk weten ze de kracht te verzamelen om $50.000 te bereiken. Dit geeft de Ethereum koers ook de mogelijkheid om omhoog gaan om boven $5500 te stijgen, waardoor het een nieuwe all-time high bereikt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!