Ethereum zal tegen 2026 Bitcoin overtreffen, aldus DeVere Group CEO

Nigel Green, de CEO van het financieel adviesbureau deVere Group, is ervan overtuigd dat Ethereum (ETH) tegen 2026 de nummer één cryptocurrency zal worden.

Volgens een recent rapport van City A.M. blijft Nigel Green, die aan het hoofd staat van een van ’s werelds grootste financiële adviesorganisaties, zeer optimistisch over Bitcoin (BTC). Hij voorspelt dat de huidige leider, gemeten naar marktkapitalisatie, tegen het einde van dit jaar een nieuw hoogtepunt zal bereiken.

Green heeft echter een nog meer optimistische kijk op Ethereum, dat sinds begin 2021 veel beter presteerde dan Bitcoin. Als redenen voor dit succes noemt Green zowel de waarde van Ethereum als een activa met echte use cases, evenals de bullish fundamentals die door Ethereum 2.0 worden veroorzaakt en de London hard fork:

“Ten eerste heeft Ether een hoger potentieel voor echt gebruik, aangezien Ethereum – het platform waarop het de native cryptocurrency is – het meest gevraagde ontwikkelingsplatform voor smart contracts is, waardoor de waarde van dat netwerk niet alleen als platform voor ontwikkelaars wordt benadrukt, maar ook door het wereldwijde financiële nut.

Ten tweede, het enthousiasme van investeerders voor de baanbrekende overgang naar ETH 2.0, die het Ethereum-netwerk aanzienlijk schaalbaarder, duurzamer en veiliger maakt.”

Flippening is al volledig in werking?

De in het VK gevestigde crypto-beurs CoinJar ziet de zogenoemde flippening al in een groot aantal gebieden gebeuren, volgens hun laatste blogpost. Meest recentelijk heeft het transactievolume van Ethereum voor het eerst het transactievolume van Bitcoin op Coinbase omgedraaid. Dit is echter niet de enige on-chain-statistiek waarbij Ethereum Bitcoin overtreft.

Het onderzoeksplatform BlockchainCenter beschikt over een aantal grafieken die illustreren hoe ver de Ethereum-revolutie al gevorderd is. Volgens hun analyse heeft Ethereum de leidende cryptocurrency al omgedraaid in het dagelijkse aantal transacties, het transactievolume en de totale transactiekosten, en staat het op het punt het over te nemen op actieve adressen (61%) en handelsvolume (82%).

Ethereum loopt echter nog steeds achter op het totale aantal nodes (37%), de zoekinteresse van Google (32%) en natuurlijk de marktkapitalisatie (42,2%). Als de huidige trend echter aanhoudt, zou dit slechts een kwestie van tijd moeten zijn.

Een andere bekende analist, Mike McGlone, Bloomberg Intelligence senior grondstoffenstrateeg, gaf onlangs tevens aan dat er weinig in de weg lijkt te staan voor Ethereum om de nummer één positie over te nemen. Hij tweette het volgende:

“Ethereum in 2021 leidt de weg voor een $100.000 Bitcoin koers: Flippening? Als Bitcoin de prestaties van Ethereum dit jaar zou inhalen, zou de prijs van de nr. 1 crypto $100.000 naderen. Hoewel we Bitcoin op dat pad zien, lijkt er weinig te zijn dat het proces van Ethereum-flippening kan stoppen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!