Ethereum koers kan $40.000 bereiken in 2022, volgens analist

De Ethereum (ETH) koers heeft in de afgelopen 30 dagen een flinke rally neergezet en is in de afgelopen 30 dagen bijna in prijs verdubbeld. De prijsstijging viel samen met de lancering van de Londense hardfork van Ethereum. Eén van de belangrijkste upgrades die tijdens deze hardfork werd geïntroduceerd was de EIP-1559. Deze upgrade moet de transactiekosten op het netwerk gaan verlagen en zorgt ervoor dat Ether deflatoir wordt.

In de onderstaande afbeelding zien we de Ethereum koers van de afgelopen 30 dagen. Hieruit kunnen we concluderen dat ETH naar aanloop van de Londense hardfork op 5 augustus flink is gestegen. De Ethereum koers bewoog op 20 juli rond de $1.800 en gedurende de lancering van de Londense hardfork werd ETH voor meer dan $2.400 verhandeld.

Ook na de lancering zagen we de Ethereum koers verder omhoog klimmen, want ETH steeg zelfs boven $3.300. De ETH koers is inmiddels iets gedaald en beweegt op het moment van schrijven net iets boven $3.000.

Ethereum
Bron: CoinMarketCap.com

Wat kunnen we van de ETH koers verwachten?

Analisten blijven in ieder geval optimistisch en zien de koers nog veel verder stijgen. Cryptocurrency handelaar Jackis, met meer dan 45.000 volgers op Twitter, heeft de Ethereum koers nauwlettend in de gaten gehouden en deelde onlangs zijn potentiele korte- en langetermijnscenario’s. Jackis deed zijn voorspelling op basis van een eerdere Ethereum koersstijging van begin dit jaar en suggereert dat we op korte termijn richting de $3.800 kunnen stijgen. Hij plaatse de onderstaande grafiek:

Ethereum

Ethereum op weg naar $40.000

Jackis ging in een nieuwe tweet vervolgens verder met zijn langetermijn koersvoorspelling en merkte op dat Ethereum in 2022 tussen de $20.000 en $40.000 kan bewegen. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Ethereum langetermijngrafiek, gericht op $20.000 – 40.000.”

Ethereum koers

Wat je misschien ook leuk vindt?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!