Ethereum zal waarschijnlijk beter dan Bitcoin presteren, zegt Dan Morehead

De CEO van de Amerikaanse hedgefonds Pantera Capital, Dan Morehead, zegt dat Ethereum (ETH) waarschijnlijk beter zal blijven presteren dan Bitcoin (BTC). Volgens Morehead komt dit voornamelijk door de technische verbeteringen, zoals de aanstaande London hard fork, de uitrol van Ethereum 2.0 en het gebruik van Ethereum in gedecentraliseerde financiën (DeFi).

“Je zult een overgang zien van mensen die rijkdom willen opslaan, in Ethereum in plaats van alleen in Bitcoin”, aldus Dan Morehead.

Het is alom bekend dat het Ethereum-netwerk vaak geplaagd wordt met hoge transactiekosten wanneer het netwerk druk bezet is. Dit is één van de grootste redenen waarom verschillende projecten steeds vaker besluiten om over te schakelen naar een andere blockchain. Er is echter een oplossing voor dit probleem, genaamd EIP -1559, dat gepland staat om morgen live te gaan.

De fondsen van Pantera Capital, die 2,8 miljard dollar aan blockchain-gerelateerde activa beheert, hebben volgens Morehead institutionele beleggers aangetrokken die minder op de korte termijn gericht zijn dan particuliere beleggers, en die de huidige prijzen als een koopkans zien.

Bitcoin koers zal $700.000 bereiken

Morehead werkte onlangs nog zijn Bitcoin koersvoorspelling bij en zei dat Bitcoin veel hoger zal stijgen dan hij eind 2020 aangaf. De Bitcoin koers kan dit jaar richting $80.000 en $90.000 stijgen, vertelde Morehead aan Reuters. Hij voegde eraan toe dat de prijs binnen een jaar boven het niveau van $120.000 kan stijgen en vervolgens een koers van $700.000 bereiken, zodra iedereen met een smartphone verbinding maakt met het netwerk van Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!