Bitcoin koers kan eind volgend jaar $100.000 behalen, aldus Dan Morehead

Dan Morehead, oprichter van Pantera Capital, en Micheal Sonnenshein van Grayscale Investments hebben in de laatste aflevering van de Money Movement-podcast hun prognoses over de toekomst van de Bitcoin koers gegeven.

In de nieuwe aflevering zei Morehead dat hij en zijn bedrijf optimistisch blijven over de koningsmunt. Hij gelooft dat Bitcoin (BTC) zich opmaakt voor een nieuwe bull run die volgens traditionele normen als “belachelijk” zou worden beschouwd. Hij zei het volgende:

“[Bitcoin’s] heeft een samengestelde jaarlijkse groei van 209% in negen jaar en we denken dat dit zich zal voortzetten, zo simpel is het. Het heeft wat bubbels, het heeft wat neerwaartse bewegingen, maar als het weer op die trend zou komen, zou het eind volgend jaar op $100.000 uit kunnen komen.”

Hij ging verder met:

“In de normale markten is het belachelijk om te zeggen dat iets 10x omhoog gaat en dan word je belachelijk gemaakt, maar het gebeurt elke drie of vier jaar en alle factoren komen samen. Dus ik denk dat het er een redelijk goede kans is dat het eind volgend jaar de $100.000 zal halen.”

Sonnenshein zegt dat mensen geld in Bitcoin zouden moeten stoppen, maar niet meer dan dat zij zich kunnen veroorloven te verliezen. Hij citeert een recent rapport van Grayscale waarin de huidige marktstructuur van BTC wordt vergeleken met 2016, voordat de munt begon aan een historische rally van 4.400%.

“Naar mijn mening is Bitcoin niet iets waar mensen meer geld in zouden moeten steken dan ze zich kunnen veroorloven te verliezen. Beschouw het als een technologie in een vroeg stadium. Kopers pas op! het heeft soms 80% -dalingen, maar vanaf hier gaat Bitcoin ofwel een stuk omhoog en wordt het veel waardevoller dan het nu is, of er komt op een of andere manier iets langs dat Bitcoin verdringt en we gaan allemaal verder naar iets anders.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!