Ethereum Nieuws

EIP-1559 zal worden geïmplementeerd tijdens de aanstaande London hard fork

De langverwachte Ethereum Improvement Proposal (EIP) – 1559 lijkt zeker te worden geïmplementeerd in de aanstaande London hard fork die gepland staat voor juli. Hoewel dit natuurlijk goed nieuws is voor ontwikkelaars en gebruikers, is er echter wel een groeiende negatieve perceptie onder Ethereum-miners.

Waarom zijn miners tegen het voorstel?

Er zijn gerechtvaardigde redenen waarom miners tegen het EIP-1559-initiatief zijn. Vanaf het begin van het huidige probleem met de gasvergoeding worden dagelijkse records van de winstgevendheid van de inkomsten van miners geregistreerd, waarbij het dagelijkse gemiddelde in de miljoenen dollars loopt.

Er wordt voorspeld dat de succesvolle implementatie van EIP-1559 een vermindering van 20% -30% van de inkomsten van miners zal veroorzaken. Als gevolg hiervan hebben sommige waarnemers al hun bezorgdheid geuit over het feit dat miners een andere hard fork van het netwerk zouden kunnen initiëren om de effecten van het voorstel tegen te gaan.

Er wordt echter algemeen aangenomen dat de meerderheid van de miners die route niet zullen nemen, omdat dit een negatieve invloed kan hebben op de Ethereum koers, waardoor hun verdiensten nog dieper zullen zakken.

Daarnaast is het zo dat het initiatief ervoor zal zorgen dat het Ethereum-netwerk haar populariteit behoudt en waarschijnlijk zelfs vergroot. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat Ethereum-miners meer transacties te verwerken krijgen en dus meer zullen verdienen.

Wat is dan het voordeel voor gebruikers?

Volgens de ontwikkelaars is het voorstel geformuleerd om specifiek de huidige situatie aan te pakken waarin gebruikers worden gedwongen om een ​​onredelijk hoog percentage van de transactiewaarde in te stellen als gasvergoeding, voordat fondsen met succes kunnen worden verzonden. Maar als de EIP-1559 eindelijk wordt geïmplementeerd, zou dat allemaal veranderen.

Gebruikers hoeven hun transactie alleen te registreren door een gasvergoeding vrij te geven, die het netwerk kiest en automatisch toewijst aan een miner, die op zijn beurt de verplichting krijgt om de transactie te verwerken, met de gasvergoeding als stimulans.

De situatie is nog erger in het DeFi-ecosysteem, waar het minimumbedrag dat nodig is om trade swaps uit te voeren rond de $4 schommelt. Dat in combinatie met het schaalbaarheidsprobleem van het Ethereum-netwerk heeft veel DeFi-projecten ertoe gedwongen alternatieve blockchain-netwerken te verkennen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN