Ethereum

Ethereum viert zesde verjaardag sinds de release!

Vandaag viert het bekende blockchainproject Ethereum zijn zesde verjaardag sinds de release, die toen “Frontier” heette. De op één na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie viert zijn lancering terwijl ontwikkelaars ernaar streven het te upgraden.

Sinds 30 juli 2015 heeft Ethereum zijn platform en technologie verbeterd, waardoor het een hub werd voor NFT’s, DAO’s en DeFi. Het project is echter nog lang niet klaar en ontwikkelaars werken nog steeds erg hard om het te upgraden.

Ethereum wordt zonder twijfel door veel andere protocollen gebruikt. Het is uitgegroeid tot een ongelooflijk platform dat een hard fork doorgemaakt heeft, waardoor Ethereum Classic (ETC) en Ethereum (ETH) zijn ontstaan (meer info lees je hier). Momenteel heeft het project een marktkapitalisatie van $274 miljard opgebouwd.

Dit jubileum lijkt de laatste verjaardag te zijn met Ethereum 1.0, aangezien het binnenkort wordt vervangen door 2.0. Ethereum 2.0 is een sneller, energiezuiniger model dat gepland staat voor begin 2022. De upgrade wordt steeds noodzakelijker omdat het ETH-netwerk moeite heeft om het succes bij te houden.

Binance

Zoals jullie wellicht wel weten, is afgelopen zomer de DeFi-markt geëxplodeerd, na een paar jaar in de schaduw te hebben gestaan. In feite is meer dan $60 miljard aan activa gekoppeld aan op ETH gebaseerde DeFi-protocollen. Het zorgde echter voor veel problemen voor het netwerk, dat was ontworpen om slechts 15 transacties per seconde (TPS) te verwerken.

Bovendien heeft het constante gebruik van smart contracts op de blockchain het netwerk vertraagd en vervolgens de kosten verhoogd. Dus de explosie van NFT’s op Ethereum zorgden ervoor dat het netwerk nog meer onder druk kwam te staan.

De verkoopvolumes van NFT bereikten $2,5 miljard in de eerste helft van het jaar, waarvan de meeste via Ethereum gaan. Tevens hebben gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) een heropleving meegemaakt. Ze stellen mensen in staat om deel te nemen aan de besluitvorming over protocollen en andere soorten organisaties die tokens gebruiken.

Al met al, staat Ethereum bekend als de pionier van het smart contract-platform, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt en streeft er nog steeds naar om zijn hele bedrijf te ontwikkelen. We zijn benieuwd hoe het project zich in de komende jaren gaat ontwikkelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN