Bitcoin Nieuws

CBOE dient aanvraag in om Bitcoin ETF van Fidelity te vermelden

Een paar maanden na de aanvraag om de Bitcoin ETF van VanEck te vermelden, heeft de Chicago Board Options Exchange, of CBOE, ook besloten een aanvraag in te dienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de Bitcoin ETF van Fidelity te vermelden op de beurs.

CBOE diende maandag een 19b-4-formulier in om Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Trust Bitcoin ETF te vermelden, die aanvankelijk in maart door de vermogensbeheerder bij de SEC werd ingediend.

De Amerikaanse toezichthouder heeft goedkeuringsproces voor de Bitcoin ETF van Fidelity in gang gezet en zal binnen 45 dagen een reactie geven, waar het de mogelijkheid heeft om het goed te keuren, af te wijzen of het besluit uit te stellen. In totaal heeft de SEC 240 dagen om de Bitcoin ETF-applicatie van Fidelity te evalueren.

Het is zeer waarschijnlijk dat de toezichthouder gebruik zal maken van de laatste optie, aangezien het in april haar beslissing over de VanEck Bitcoin ETF al uitstelde tot juni. De aanvraag van CBOE zorgt echter wel voor wat legitimiteit voor de aanvraag van Fidelity, naast de aanvragen van VanEck en van Galaxy Digital.

Galaxy Digital van Mike Novogratz heeft ook een Bitcoin ETF-aanvraag ingediend bij de SEC en vermeldde NYSE Arca als beurspartner. Tevens lanceerde het bedrijf in maart, via zijn dochteronderneming, ook een Bitcoin ETF in Canada.

SEC-voorzitter pleit voor betere regelgeving

Het is algemeen bekend dat de Verenigde Staten momenteel achterloopt op het gebied van cryptocurrencies. Zo heeft het buurland Canada al meerdere crypto-gerelateerde ETF goedgekeurd en is hiermee het handelscentrum in Noord-Amerika geworden.

Of Amerika echter besluit om een Bitcoin ETF (of Ethereum ETF) goed te keuren, valt nog maar te bezien. Gisteren plaatsten wij nog een artikel waarin de onlangs benoemde voorzitter van de SEC, Gary Gensler, sprak over de noodzaak van “grotere beleggersbescherming” in de cryptomarkten. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat voor zover iets een effect is, de SEC veel autoriteit heeft en dat veel crypto-tokens – ik zal ze op dit moment geen cryptocurrencies noemen – inderdaad effecten zijn. De vorige voorzitter gaf dat aan. De vorige SEC heeft talloze handhavingsmaatregelen genomen om sommige van die effect- of investeringscontracttokens naar de regels te brengen, maar er zijn er enkele zoals Bitcoin.

Als ik me daarop kan concentreren – en dat is nu ongeveer de helft van deze activaklasse van twee biljoen dollar – is het een digitale schaarse waardeopslag, maar zeer volatiel, en er zijn investeerders die dat willen verhandelen voor zijn volatiliteit en in sommige gevallen alleen vanwege de lagere correlatie met andere markten.”

Hij ging verder met:

“Ik denk dat we daar meer beleggersbescherming nodig hebben, en we hebben geen federaal regime dat toezicht houdt op de crypto-beurzen. Dus als een belegger Bitcoin wil handelen, begrijpend dat het zeer volatiel en zeer speculatief is, maar als ze daarop willen handelen, hebben we momenteel geen enkele beleggersbescherming, en dat is wat ik zei. Ik denk dat er op dit moment een gat in ons systeem zit.”

Het is dus nog maar de vraag of dat de Verenigde Staten op dit moment een Bitcoin ETF goed gaat keuren, of dat het eerst de reguleringen wil aanpassen om beleggers beter te beschermen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN