ETF

SEC-voorzitter zegt dat veel cryptocurrencies effecten zijn

Afgelopen vrijdag sprak de onlangs benoemde voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, tijdens een interview met CNBC, over de noodzaak van “grotere beleggersbescherming” in de cryptomarkten.

Zijn opmerkingen over de toekomst van regulering van de crypto-markt zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen. Zo gaf Gensler aan dat veel cryptocurrencies als effecten gezien kunnen worden. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat voor zover iets een effect is, de SEC veel autoriteit heeft en dat veel crypto-tokens – ik zal ze op dit moment geen cryptocurrencies noemen – inderdaad effecten zijn. De vorige voorzitter gaf dat aan. De vorige SEC heeft talloze handhavingsmaatregelen genomen om sommige van die effect- of investeringscontracttokens naar de regels te brengen, maar er zijn er enkele zoals Bitcoin.

Als ik me daarop kan concentreren – en dat is nu ongeveer de helft van deze activaklasse van twee biljoen dollar – is het een digitale schaarse waardeopslag, maar zeer volatiel, en er zijn investeerders die dat willen verhandelen voor zijn volatiliteit en in sommige gevallen alleen vanwege de lagere correlatie met andere markten.”

ProBit

Hij ging verder stellen dat:

“Ik denk dat we daar meer beleggersbescherming nodig hebben, en we hebben geen federaal regime dat toezicht houdt op de crypto-beurzen. Dus als een belegger Bitcoin wil handelen, begrijpend dat het zeer volatiel en zeer speculatief is, maar als ze daarop willen handelen, hebben we momenteel geen enkele beleggersbescherming, en dat is wat ik zei. Ik denk dat er op dit moment een gat in ons systeem zit.”

Vervolgens werd hem gevraagd wat als het Congres geen wetgeving invoert om deze kloof te dichten, waarop Gensler antwoordde:

“Ik denk dat wat betreft Bitcoin – en ik spreek nu niet over alle andere tokens – ons zusterbureau, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), een beperkte anti-fraude en anti-manipulatie autoriteit heeft. Er is geen federale autoriteit om daadwerkelijk een regime naar de crypto-beurzen te brengen … en ik denk dat dat echt iets is dat zal werken met het Congres en, als ze dat nodig achten, proberen om wat bescherming te bieden aan mensen die willen investeren in de speculatieve activaklasse.”

Zoals jullie waarschijnlijk al weten is het bekende blockchain-bedrijf Ripple momenteel verwikkeld in een lopende rechtszaak met de SEC, vanwege de vermeende verkoop van ongeregistreerde effecten in de vorm van XRP. Als we echter Gensler moeten geloven, zal dit niet de laatste rechtszaak zijn die de SEC zal aanspannen tegen een crypto-organisatie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN