Cboe Global Markets dient verzoek in om VanEck’s Bitcoin ETF te vermelden

Cboe Global Markets, een wereldwijde aandelen- en derivatenbeurs, heeft een verzoek ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om VanEck’s Bitcoin ETF te noteren en te verhandelen. De aanvraag van het bedrijf wakkert opnieuw de reis van VanEck aan om een ​​ETF te lanceren die is gekoppeld aan Bitcoin in de Verenigde Staten. Een woordvoerster van Cboe zei het volgende in een email aan The Block:

“Onze indiening bouwt voort op de eerdere S-1-indiening van VanEck van 30 december en vertegenwoordigt de volgende stappen in het op de markt brengen van de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF.”

In het noorden heeft Canada twee Bitcoin ETF’s goedgekeurd die met veel tamtam zijn gelanceerd. De Purpose Bitcoin ETF overtrof al snel $400 miljoen aan beheerd vermogen sinds de lancering eind vorige maand.

Het is niet duidelijk wanneer Amerikaanse toezichthouders een Bitcoin ETF zullen goedkeuren. Hoewel Cboe hoopvol is, merkte hij op dat het “gelooft dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF investeerders toegang zou kunnen geven tot blootstelling aan Bitcoin via een transparant en gereguleerd investeringsmiddel.” Cboe zei het volgende hierover:

“Blootstelling aan Bitcoin via een ETP biedt ook bepaalde voordelen voor particuliere beleggers in vergelijking met het rechtstreeks kopen van spot Bitcoin. Het meest opvallende voordeel is het gebruik van de bewaarder om de Bitcoin-activa van de Trust te bewaren. De sponsor heeft zorgvuldig de bewaarder geselecteerd, een trustbedrijf dat is gecharterd en gereguleerd door NYDFS, vanwege de manier waarop het fonds de Bitcoin vasthoudt.”

De Chicago-beursoperator kondigde eind vorig jaar zijn voornemen aan om via een dataproduct weer in de Bitcoin-markt te duiken. Destijds vertelde het bedrijf dat het zou kunnen leiden tot nieuwe indexen die zijn gekoppeld aan Bitcoin en verhandelbare producten. Dit is opvallend, aangezien het bedrijf in 2019 nog besloot om te stoppen met het Bitcoin-futures-product, dat het in 2017 lanceerde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!