SEC Bitcoin ETF

Galaxy Digital dient Bitcoin ETF-aanvraag in bij SEC

Galaxy Digital, het financiële bedrijf dat onder leiding staat van Mike Novogratz, heeft vandaag een Bitcoin ETF aangevraagd bij de Amerikaanse SEC, waardoor het totale aantal Bitcoin ETF-aanvragen in behandeling bij de toezichthouder op negen komt te staan.

Galaxy Bitcoin ETF beoogt één op de beurs verhandeld fonds te worden dat gewone aandelen uit zal geven die op de NYSE worden verhandeld. De Galaxy Digital Bitcoin ETF, indien goedgekeurd, zou Bitcoin vasthouden en zijn aandelen dagelijks waarderen op basis van de waarde van de Index, die wordt berekend op basis van gegevens die zijn geselecteerd door Bloomberg Index Services Limited.

Galaxy Digital Funds LLC zou de sponsor zijn van het fonds en Delaware Trust Company zou optreden als trustee en bewaarder van het fonds, die verantwoordelijk is voor het in bewaring houden van de fysieke BTC.

ProBit

Voorafgaand aan zijn Amerikaanse Bitcoin ETF-voorstel heeft Galaxy Digital een aanvraag ingediend voor een Ethereum ETF genaamd CI Galaxy Ethereum ETF in verschillende provincies van Canada. De reden voor het indienen van een Ethereum ETF in Noord-Amerika was vanwege de goedkeuring van ‘s werelds eerste Bitcoin ETF in de vorm van Purpose Group Bitcoin ETF. De eerste Bitcoin ETF heeft al meer dan $1 miljard aan BTC verzameld in slechts twee maanden tijd. Dit heeft de vraag naar een Bitcoin ETF in de Verenigde Staten opnieuw aangewakkerd, die een 10x grotere markt heeft dan Canada.

In totaal zijn nu 9 Bitcoin ETF-aanvragen in behandeling bij de SEC, inclusief de nieuwste Galaxy Digital aanvraag. Voorafgaand aan de huidige stijgende vraag naar Bitcoin ETF’s, werd een vergelijkbare reeks Bitcoin ETF’s ingediend na de bull run van 2017, die stuk voor stuk werden afgewezen door de SEC onder verwijzing naar hoge volatiliteit en relatief kleine marktkapitalisatie van de koningsmunt. De markt is echter sindsdien flink gegroeid en de prijsvolatiliteit neemt ook af. Is dit dan eindelijk het juiste moment om een Amerikaanse Bitcoin ETF goed te keuren?

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN