Ripple ziet XRP-verkopen stijgen, ondanks lopende rechtszaak

In een markt rapport over het eerste kwartaal heeft het bekende blockchain-bedrijf Ripple aangegeven dat het haar verkopen in XRP met bijna 100% heeft zien stijgen, ondanks dat het bedrijf verwikkeld is in een voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC).

In het rapport werd duidelijk dat de XRP-verkoop van Ripple tot $150 miljoen steeg in Q1 2021, vergeleken met de $76 miljoen die het bedrijf in Q4 2020 wist te realiseren. Dit betekent een stijging van 97%. Ripple gaf aan dat zijn On-Demand Liquidity (ODL) -service heeft bijgedragen aan de sprong.

Bron: Ripple

Ripple zei tevens dat het in het eerste kwartaal “een grotere betrokkenheid van belangrijke ODL-klanten” zag:

“In het afgelopen kwartaal bedroegen de totale XRP-verkopen door Ripple, na aftrek van aankopen, $150,34 miljoen (USD) versus $76,27 miljoen in het voorgaande kwartaal. De toename in XRP-verkopen kan worden toegeschreven aan een grotere betrokkenheid van belangrijke ODL-klanten.”

Zoals gezegd komt de stijging in XRP-verkopen ondanks Ripple’s aanhoudende juridische strijd met de SEC. Afgelopen december klaagde de Amerikaanse financiële toezichthouder Ripple en twee van zijn leidinggevenden – CEO Brad Garlinghouse en voorzitter Chris Larsen – vanwege de illegale verkoop van een niet-geregistreerd effect, in de vorm van XRP.

Ripple kan zich uiteraard niet vinden in deze beschuldiging en heeft meerdere keren aangegeven dat de rechtszaak “verwoesting” heeft veroorzaakt voor Amerikaanse XRP-houders, ontwikkelaars en kleine bedrijven die XRP en XRP Ledger gebruiken en erop vertrouwen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!