XRP koers

Ripple benoemd Kristina Campbell als CFO

De in San Fransisco gevestigde blockchain-startup Ripple, dat ook het bedrijf is achter de bekende cryptocurrency XRP, kondigde vandaag aan dat de voormalige penningmeester van Amerika, Rosie Rios, is toegetreden tot het raad van bestuur. Tevens kondigde het aan dat het Kristina Campbell, een manager met ervaring bij PayNearMe en Green Dot, heeft benoemd tot CFO.

Rosie Rios zei het volgende over haar aanstelling:

“Ripple is een van de beste voorbeelden van het gebruik van cryptocurrency in een inhoudelijke en legitieme rol om betalingen wereldwijd te vergemakkelijken.”

Uiteraard zijn de woorden “inhoudelijk” en “legitiem” zeer zorgvuldig gekozen, aangezien Ripple en twee van zijn topmanagers verwikkeld zijn in een rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vanwege de vermeende verkoop van niet-geregistreerde effecten t.w.v. $1,3 miljard, in de vorm van XRP. Dit heeft het bedrijf echter niet tegengehouden om stappen te blijven zetten om het bedrijf verder te helpen.

ProBit

Zo heeft het bedrijf eerder aangekondigd dat het een belang van 40% had verkregen in de grensoverschrijdende betalingsverwerkingshub, Tranglo. De aankondiging van vandaag bevestigd opnieuw dat het bedrijf niet van plan is om af te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Tevens schoot de prijs schoot eerder deze week 17% omhoog toen handelaren begonnen te speculeren over een mogelijke IPO van Ripple.

Hoe dan ook, blijft de toekomst van Ripple en zijn cryptocurrency XRP nog steeds onzeker. De CEO van het bedrijf gaf echter wel eerder aan dat het bedrijf ook verder zou kunnen gaan zonder gebruik te maken van haar eigen cryptocurrency. Hij gaf het volgende hierover aan:

“Dat [doorgaan zonder XRP] zouden we kunnen doen. We hebben altijd aan ons product gedacht als: ‘Hoe lossen we in de eerste plaats het probleem van een klant op?’ En ik denk dat dat onze groei heeft gediend. Het is een reden waarom we nu zoveel activiteit hebben gezien, miljarden en miljarden dollars aan transacties op RippleNet, ons netwerk voor betalingen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN