LG Kakao blockchains

Ripple verkrijgt 40% belang in betalingsbedrijf Tranglo

We plaatsten eerder vandaag al goed nieuws met betrekking tot het bekende blockchain-betalingsproject Ripple. Nu is echter ook duidelijk geworden dat Ripple, ondanks de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), door is blijven gaan met uitbreiden. Het is namelijk zo dat Ripple zijn On-Demand Liquidity (ODL) -service gaat uitbreiden op de Aziatische markt door een belang van 40% te verwerven in Tranglo.

Tranglo, opgericht in 2008, is een grensoverschrijdende betalingsverwerkingshub die zakelijke betalingen, geldovermakingen en mobiele stortingen ondersteunt. Het bedrijf heeft vestigingen in Maleisië, Indonesië, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk.

De afronding van deze transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties, waarbij investeringsmaatschappij TNG Fintech Group de meerderheidsaandeelhouder in Tranglo blijft. De verwachting is echter dat het dit jaar zal worden afgerond. De CEO van Tranglo, Jacky Lee, reageerde als volgt op het nieuws:

ProBit

“Tranglo is er altijd trots op geweest dat het grensoverschrijdende transacties sneller, goedkoper en veiliger maakt. Door nauw samen te werken met Ripple en On-Demand Liquidity in nieuwe markten te introduceren, willen we die ambitie om toegankelijke en rechtvaardige financiële diensten aan de massa te bieden, bevorderen.”

Asheesh Birla, algemeen directeur van RippleNet, zei dat de overname “grensoverschrijdende transacties zal transformeren om sneller, goedkoper en veiliger te zijn met blockchain-technologie en digitale activa.”

Nadat de overname is voltooid, zullen Ripple’s algemeen directeur van Zuidoost-Azië, Brooks Entwistle, en vice-president van product en levering, Amir Sarhangi, toetreden tot de raad van bestuur van Tranglo.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN