Ripple zou ook zonder XRP door kunnen gaan, aldus Ripple CEO

In een nieuw interview met CNN heeft Ripple’s CEO Brad Garlinghouse aangegeven dat het bedrijf, indien nodig, zonder XRP door zou kunnen gaan als de rechtszaak met de SEC, over de vermeende illegale verkoop van effecten in de vorm van XRP, slecht uit zou pakken voor het bedrijf. Hij zei het volgende:

“Dat zouden we kunnen doen. We hebben altijd aan ons product gedacht als: ‘Hoe lossen we in de eerste plaats het probleem van een klant op?’ En ik denk dat dat onze groei heeft gediend. Het is een reden waarom we nu zoveel activiteit hebben gezien, miljarden en miljarden dollars aan transacties op RippleNet, ons netwerk voor betalingen.”

ProBit

De CEO voegde eraan toe dat de digitale betalingsgigant zaken is blijven doen, met name zaken buiten de Verenigde Staten, zelfs nu het bedrijf wordt geconfronteerd met een rechtszaak tegen de Amerikaanse toezichthouder:

“Het goede nieuws voor Ripple is dat we doorgaan met het binnehalen van klanten. We hebben meer dan 20 nieuwe financiële instellingen over de hele wereld als klanten weten te contracteren sinds de SEC zijn rechtszaak heeft aangespannen en ik denk dat we het netwerk zeer snel zullen zien groeien op het gebied van Amerikaanse klanten.”

Garlinghouse zei tevens dat de rechtszaak “ironisch” is, aangezien de SEC beweert dat Ripple XRP illegaal heeft verkocht als een niet-geregistreerd effect, terwijl tegelijkertijd wordt verklaard dat de rechtbanken uiteindelijk de status van de crypto-activa zullen bepalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!