Bakkt

USDT wordt eindelijk genoteerd op Coinbase Pro

De bekende Amerikaanse beurs Coinbase heeft aangekondigd dat het eindelijk de bekende stablecoin Tether (USDT) zal gaan vermelden op Coinbase Pro. Het maakte bekend dat de meest gebruikte stablecoin vanaf volgende week beschikbaar via het Ethereum-netwerk (ERC-20).

Tether is een stablecoin die beschikbaar is over verschillende blockchains en die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Voor USDT is het bedrijf achter het protocol verantwoordelijk voor het aanhouden van kasreserves om elk token te ondersteunen. Volgens CoinMarketCap is Tether de grootste stablecoin met een marktkapitalisatie van $49,27 miljard.

In een blogpost verklaarde Coinbase dat “USDT over het algemeen beschikbaar zal zijn in de ondersteunde jurisdicties van Coinbase, met de verwachting van de staat New York. De handel begint op of na maandag 26 april 18:00 uur Pacific Time (PT), als aan de liquiditeitsvoorwaarden is voldaan. Houd er rekening mee dat Coinbase alleen ERC-20 USDT ondersteunt die op de Ethereum-blockchain draait.”

ProBit

Wat interessant is, is dat deze stap slechts enkele dagen na het publieke debuut van Coinbase op Nasdaq komt. Als beursgenoteerd bedrijf is de cryptocurrency-beurs onderworpen aan veel meer regelgevend toezicht dan ooit tevoren. Het is opvallend dat het nu besluit om USDT te vermelden, aangezien Tether omringt wordt door controverse. Het bedrijf is onder andere beschuldigd van Bitcoin-prijsmanipulatie.

Tevens werd er vorig jaar een onderzoek gestart door de procureur-generaal van het Office of New York, waarin geconcludeerd werd dat Tether in het verleden niet volledig werd gedekt door de dollar. Als onderdeel van de schikking dwong de New Yorkse toezichthouder het bedrijf om $18,5 miljoen te betalen voor schade en zich te onderwerpen aan periodieke rapportage van hun reserves.

Door al deze controverses is het zeker mogelijk dat Coinbase, als een beursgenoteerd bedrijf dat nu onder het toezicht van de Securities Exchange and Commission (SEC) valt, in de toekomst USDT weer moet schrappen. Desalniettemin zal Coinbase de stablecoin geleidelijk introduceren in drie fasen: post-only, limit-only en vervolgens full-trading.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN